Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasskillnad – nu är SAIK på god väg mot semifinal

Första matchen tände hoppet i Västerås.

I den andra visade SAIK vilket lag som vann elitserien och vilket lag som kom åtta.

– VSK måste vara väldigt bra om de ska slå oss, säger Daniel Mossberg efter 7–3 och 2–0 i matcher till SAIK.

Annons

Han togs hårt, både en och två gånger, och det verkade som att Västeråsspelarna hade snackat ihop sig om att få Mossberg ur balans. Janne Rintala bjöd på en flygtur i 35:e minuten, publiken vrålade efter matchstraff och Mossberg tog sig haltande till sidlinjen.

Sen spelade han inget mer i första halvlek. Den andra startade på samma sätt.

Nästan direkt efter avslag satte Tobias Holmberg in en tackling som skickade upp Daniel Mossberg i luften och fallet i isen blev tungt.

Men själv var Mossberg lugn efteråt.

– Det är slutspelsbandy, och då höjs ribban, det ska smälla i ett slutspel. Sen har jag den spelstilen också där jag vill in i skiten och köra, och då får man sina smällar. Det är inte så mycket att orda om, och jag kan fortfarande spela.

Men det kvittade hur mycket VSK-spelarna riktade in sig på Daniel Mossberg, andra tog över, och de grönvita hade svårt att veta vem de skulle markera när Misha Svechnikov, Daniel Berlin, Erik Säfström och Ted Haraldsson sköljde över dem.

– När de turas om på det sättet är vi väldigt svårslagna, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist och Daniel Mossberg kan inte annat än hålla med.

– Tar de bort en kliver någon annan fram, det är så vi vill spela, där många är delaktiga. Många tror att det bara handlar om mig, Misha och Bella, men så är det inte – vi har ett starkt lag.

SAIK rivstartade verkligen och gjorde 3–0 på tolv minuter, ovissheten från första matchen nere i Västerås var som bortblåst. Det var klasskillnad och det kändes som om SAIK tryckte på gasen när det behövdes.

– Vi hade bestämt oss för att ta tag i ratten redan från början, säger Thony Lindquist och spinner vidare på bilreferenserna.

Visserligen har det hänt ett flertal gånger att lag hämtat upp ett 0–2-underläge i matcher, fem gånger för att vara exakt, sedan man började med fem matcher i slutspelet i mitten av 1980-talet. SAIK har klarat bedriften tre gånger, Västerås en gång och Edsbyn en gång.

Men oddsen den här gången är definitivt på SAIK:s sida.

– Vi ska göra en bra match på lördag, men är det så att förlorar är det inte hela världen. Vi har fler matcher på oss, säger Daniel Mossberg.

Mer läsning

Annons