Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla här, ”Mossan” – du är ju bäst av alla

Han vände hem från Ryssland mitt under säsongen och succén har varit omedelbar. Daniel Mossberg har faktiskt varit SAIK:s bästa spelare i grundserien – åtminstone enligt Sportens betygsättare.
– Hehe! Ni kanske bara har varit snälla mot mig för att jag kommit hem igen, skrattar ”Mossan” inför dagens första kvartsfinal mot Hammarby.

Annons

Ni kan historien vid det här laget. I mitten på december tvingades Daniel Mossberg, 27, lämna proffslivet i ryska Zorkij. Självklart löste det sig med en övergång tillbaka till moderklubben SAIK och det har gått så bra för landslagsstjärnan att han i Sportens poängliga har det bästa snittet av alla spelare.

– Jag bryr mig inte så mycket om de där betygen, men det är ju kul att ni tycker att man gjort någonting bra. Fast ni kanske bara vill vara snälla mot mig eftersom jag kommit hem, skrattar Mossberg.

Och jodå, visst är vi också glada över att Daniel är tillbaka i den S-märkta tröjan, men faktum är att hans snittbetyg på 3,56 (alltså mittemellan godkänt och bra) är klart välförtjänt.

Visserligen har ”Mossan” spelat nio matcher färre än Magnus Muhrén, som har näst bäst genomsnitt, men att spelet har fungerat fint erkänner han också själv utan omsvep.

– Jodå. Det har gått förvånansvärt bra det måste jag säga. Men jag kom in i det bra direkt från början, menar han.

Under grundseriens tre sista matcher har Mossberg dock spelat i en lite ovanligare roll – den som anfallare. Men han trivs där också lite snett bakom Mikko Aarni som en länk mellan mittfältet och toppforwarden.

– Jag har ju spelat högre upp i banan tidigare och jag tycker att det har funkat bra.

Tränaren Ola Grönberg menar att anledningen till uppflyttningen av Mossberg har sin grund i att det måste finnas plats för alla duktiga spelare i SAIK-laget.

– Det har slagit väl ut, menar Grönberg. Vi lär utnyttja materialet på bästa sätt och med Mossan framåt får vi ännu bättre tryck på motståndarna.

– Inte ett dugg. Det enda jag tjatat på honom om är att han måste skjuta mer, tar han fler avslut kommer målen också.

Och Mossberg, som hittills gjort 13 mål på sina 16 matcher, lovar sin tränare att göra som han säger.

– Ja, nu finns det inte så mycket att fundera på längre. Alla som får lägen måste skjuta då gör vi mål också.

Daniel Mossberg, som ju missat de två senaste SM-slutspelen på grund av proffsspel, riktigt längtar efter att få skrinna ut på Zinkensdamm i eftermiddagens direktsända teve-match.

– Det är ju det här man tränar för, att få spela slutspel. Och jag tror vi har goda chanser mot Hammarby. Vinner vi inte första matchen så vet vi att vi har två nya möjligheter på hemmaplan. Men vi siktar naturligtvis på att vinna redan i dag.

 

Annons