Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från matchen

Annons

. Redan efter fem minuter slog Daniel Bernhardsson till med sitt första mål för säsongen. Och det kom på en frispark, som tro det eller ej inte var intränad.

– Nej, faktiskt inte. Men jag sökte ögonkontakt med Claesson och vi förstod varandra, sa ”Bernhard” om frisparken som ”Clage” slog perfekt på den första, tomma ytan.

2–0 kom bara tio miuter senare på en klassisk GIF-hörna, den där Woxlin brukar komma utanför straffområdet och skjuta från distans. Men den här gången överraskades alla av att det var Woxlin som hoppade över bollen och Anders Wikström sköt i stället.

– Vi har ju gjort den varianten förr bland annat mot Malmö när Åkeby tränade dom, så vi ändrade lite där, berättade Bernhardsson.

Wikströms skott blockerades men Jawo lyckades nå bollen och skjuta 2–0.

Gefles mittback Daniel Theorin har ju haft det lite tufft i karriären. När han spelade i Malmö blev han mer eller mindre utfryst av nuvarande Sundsvallstränaren Sören Åkeby. Därför gissar vi att han njöt lite extra av att få ”visa” sin gamle coach att han håller på den här nivån. ”Så är ju fotbollen och nu är jag här och tänker bara på Gefle. Men han kom i alla fall fram efter matchen och tackade, men jag var ju mycket skadad också i Malmö”, sa Theorin. Och skadad har han ju varit en del sedan han kom till GIF också, bland annat har en bruten tå stoppat honom från spel i de senaste sex matcherna.

Men gårdagens matchvar speciell för Daniel av andra skäl. Han kommerfrån Härnösand och hade en massa släkt och vänner på plats och han har även spelat som junior GIF Sundsvall under tiden på fotbollsgymnasiet.

– Jag tränade med A-laget, men fick aldrig något kontrakt.

Mer läsning

Annons