Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från matchen

Annons

HANSSON SKADESKJUTEN. Gefles mittback Marcus Hansson tvingades byta redan i den första halvleken. Det var efter 35 minuter som han träffades av ett hårt skott i huvudet av Elfsborgs Johan Larsson och föll ihop.

Hansson fick en lättare hjärnskakning och var riktigt groggy efteråt. Omar Jawo, som var tillbaka efter skada, byttes in i mittförsvaret.

– Men det känns nu, suckade Omar som hade smärtor i sviterna av sin lite knepiga skada.

ÄVEN ELFSBORG FICK BYTA. Elfsborg tvingades också byta innan paus då landslagsstjärnan Anders Svensson haltade ut och i paus gjorde Elfsborg ytterligare ett byte då nye Jon Jönsson klev av i mittförsvaret till förmån för gamle Geflespelaren Anders Wikström.

Den andre före detta GIF-spelaren i Boråslaget, Amadou Jawo, blev dock utan speltid.

– Trist att inte få spela. Men skönt att vi vann, sa Jawo den yngre.

GIF BLEV TRÖTTA. GIF-tränaren Urban Hammar kunde bara konstatera att han lag inte riktigt räckte till i går.

– Visserligen hade vi chansen att kvittera på slutet, men våra fasta situationer är inte särskilt vassa och kontringsspelet blev för obalanserat. Vi sprang oss helt enkelt trötta innan det hann bli något av anfallen.

DET VAR SOM SJUTTON. Elfsborgs tränare Magnus Haglund satt riktigt och myste över att Elfsborg äntligen lyckades besegra GIF på Borås Arena.

– Det var för väl att vi vann. Det får någonstans vara ett slut på det här med förlusterna hemma mot Gefle. Nu har vi dessutom sjutton (17) raka matcher på hemmaplan utan förlust – om det är nån som vill veta, sa han.

Mer läsning

Annons