Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från SAIK-matchen

Annons

GRÖNBERG OROLIG FÖRE MATCH. SAIK:s tränare Ola Grönberg kände nervositet inför matchen mot Gripen. Därför gick han ett varv runt sjön i Högbo före matchen.
– Jag kände oro i kroppen. Jag ville inte att vi skulle visa nonchalans i matchen, säger Grönberg.
Han slapp det. Istället fick han se tolv sköna fullträffar från sitt manskap.
– Gripen backade hem och de spelade ungefär som jag hade förväntat mig. Det såg väldigt enkelt ut, men Gripen bjöd på ytor och vi klev upp och släppte bollen i rätt lägen. Då kan det se ut så här, säger Grönberg om klasskillnaden i den andra halvleken.

NÖJD MED FÖRSVARET. Ola Grönberg var extra belåten med försvarsarbetet.
– Jag är oerhört nöjd med hur försvaret håller ihop det och att vi inte släpper in några mål. De skapar många hörnor, men de får klara lägen gratis. Det är jättebra, säger Grönberg.
Han imponeras av de unga spelarna.
– De är pigga och alerta och vågar hela tiden.

FÖRSTA NOLLAN FÖR OTHÉN. Det fanns flera glada spelare i SAIK:s omklädningsrum efter gårdagens match. En som hade all anledning att njuta lite extra var målvakten Joel Othén.
– Första nollan den här säsongen. Vi försvarar oss väldigt bra och tvingar dom till svåra vinkelskott. Åtta insläppta mål på fyra matcher ger ett bra snitt, konstaterar Othén.

MISSLYCKAD TIME OUT I den 73:e minuten, vid ställningen 7–0, valde Gripens tränare Ingemar Sixtensson att ta time out. Den gav inte mer än ytterligare fem mål i baken.
– Jag sa åt killarna att hålla i bollen mer för att hålla nere siffrorna, men det blev nästan värre efter time outen, säger Sixtensson.
Det blev värre.

BRIDHOLM DEPPADE. Gripens målvakt Gabriel Bridholm hade ingen rolig kväll på Jernvallen.
– Jag skulle ha tagit några av målen, de två första i andra halvlek...
Han kunde inte förklara bort de stora förlustsiffrorna.
– SAIK är ju som ett självspelande piano i andra halvlek, säger Bridholm.

Mer läsning

Annons