Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från Strömvallen

Annons

FJÄRDE NOLLAN FÖR HUGO. Mattias Hugosson höll nollan för tredje matchen i följd. Med fyra nollor totalt och 90 i räddningsprocent toppar han därmed målvaktsligan just nu.

– Det är klart att det är en bonus för mig. Men det viktigaste är att vi vinner matcherna. Det var dags att vinna nu och alla gjorde ett bra försvarsarbete, säger Hugosson.

LITE SPECIELLT FÖR HAMMAR. Efter matchen medgav GIF-tränaren Urban Hammar att det trots allt var något extra att möta sin förra klubb Örebro SK.

– Det är ju en klubb jag känner till fruktansvärt väl och jag var spänd över om min uppfattning om laget skulle visa sig stämma eller inte. Jag har varit där under en lång tid och det här var första gången de stod på andra sidan. Det kändes lite speciellt innan matchen, säger Hammar.

BÄTTRE SPÄNST MED BAPUPA. För första gången den här säsongen fick innermittfältaren Johannes Ericsson börja på bänken. Yannick Bapupa gick in från start med Yussif Chibsah.

Urban Hammar motiverar beslutet:

– Vi behövde vinna av egen kraft och Bapupa har goda offensiva egenskaper. Han är spänstig och det passar mot deras kraft.

Bapupa åkte på en smäll i slutet av den första halvleken och ersattes av Ericsson tidigt i den andra.

– Han blev yr i huvudet och fick en minneslucka. Johannes behövde värma upp och därför dröjde vi med bytet, förklarar Hammar.

Annons