Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen knäar – riskerar att missa nästa match

Daniel Bernhardsson makalösa matchsvit kan vara på väg att spricka.
Direkt efter matchen mot Norrköping fick han två kortisonsprutor injicerade i sina sargade knän.
– Tur det är långt till nästa match, säger GIF-kaptenen.

Annons

Gefle IF:s högerback och lagkapten Daniel Bernhardsson har spelat samtliga allsvenska matcher de tre senaste säsongerna. Men onda och inflammerade knäskålssenor är på väg att stoppa 33-åringen.

Nu handlar det om att köpa sig tid för att den enorma och smått unika matchsviten inte ska brytas. Därför injicerade GIF:s läkare Andreas Johansson, i det närmaste akut, två kortisonsprutor strax under Bernhardssons knäskålar direkt efter 2–0-vinsten mot IFK Norrköping.

– Under matcherna har jag inga problem och känner inte av nån smärta. Men jag har ont efter matcherna, särskilt dagen efter, berättar Bernhardsson.

I vintras gjorde han ett ingrepp i ena ljumsken och tog samtidigt en rejälare spruta mot knäproblemen.

– Men det är inget jag kan göra nu eftersom det kräver två veckors vila efter en sådan behandling. Därför provar vi med kortisonsprutan nu och då räcker det med att jag vilar till på torsdag. Sedan får vi se.

Gefle spelar inte förrän nästa måndag igen, borta mot Örebro, och därför finns det tid att tjäna.

– Det var ett bra läge att testa nu. Sedan kommer det tre matcher på kort tid och då går det inte att göra en sådan här grej, säger Daniel Bernhardsson.

GIF möter alltså härnäst Örebro borta på måndag 18 april, sedan kommer matcherna tätt under påskveckan. Först Trelleborg hemma på Skärtorsdag och sedan Häcken borta på Påskdagen. Då gäller det att kapten Bernhardssons knän är okej igen.

Mer läsning

Annons