Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagrell kan tänka sig Pelle som förbundskapten

Lars-Åke Lagrell letar efter U21-landslagets nya förbundskapten.

Det kan bli Pelle Olsson.

– Det är absolut inget långskott, säger Lagrell, ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

Annons

Efter förlustmatchen mot Elfsborg är Gefle IF kraftigt fastnaglat i botten. Pelle Olsson funderar på hur laget ska spräcka den tre matcher långa förlustsviten, men kan samtidigt få något helt annat att fundera över – ett jobb som förbundskapten för U21-landslaget.

Den nuvarande kaptenen, Jörgen Lennartsson, lämnar tjänsten när hans avtal går ut sista december.

Han tar då över norska Stabaek. Även hans assistent, Tommy Söderberg, slutar sannolikt också när även hans avtal går ut vid årsskiftet. Och Svenska Fotbollförbundet söker nu ersättarna.

Då kan Olsson bli aktuell.

– Pelle är absolut ett bra namn. Men rent principiellt kan jag inte kommentera några enskilda ersättare nu, säger Lars-Åke Lagrell.

– Det är inget långskott att du frågar om Pelle. En allsvensk tränare är helt klart ett möjligt alternativ, tillägger förbundsordföranden, som inleder arbetet med att hitta en ersättare omedelbart.

Själv ligger Pelle Olsson lågt, men tycker ändå att det vore hedrande om Lagrell ringde honom.

– Det är alltid hedrande med landslagsuppdrag. Men det är ingen idé att fundera på det nu.

• Hur skulle du reagera om Lagrell ringde?

– Jag har lärt mig att det tillkommer väldigt många spekulationer i tränaryrket. Och min erfarenhet har även lärt mig att fokusera på nuet. Just nu är jag tränare i Gefle.

• Skulle du bli förvånad?

– Nej, förvånad vet jag inte. Jag är ju allsvensk tränare liksom 15 andra som säkert också skulle vara aktuella i så fall. Men om jag fick en förfrågan skulle jag först och främst tänka igenom det.

U21-landslaget leder sin kvalgrupp och är på väg mot ett play off, som kan ge en plats i nästa sommars EM-slutspel i Danmark. En plats bland de tre bästa där ger Sverige även en plats vid sommar-OS 2012 i London.

Mer läsning

Annons