Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagspelare lämnar Gefle IF

Gefle IF bryter kontraktet med den landslagsmeriterade mittfältaren Haruna Moshi, som kom till klubben inför den här säsongen.

– Moshi vill härifrån, och med tanke på hur det ser ut på vårt centrala mittfält just nu så är vi överens om den lösningen, bekräftar GIF:s sportchef Per Olsson.

Annons

Uppgörelsen innebar att Moshi redan under tisdagskvällen lämnade Gävle för att flyga hem till Tanzania. Kontraktet bryts också, och GIF behöver inte betala någon lön eller extrapengar.
– Vi trodde nog först att Moshi skulle vilja leta sig en ny klubb, men han flyttar tillbaka till Tanzania där frun och barn finns. Det verkar som han tänker spela där, precis som han gjorde när vi värvade honom, säger Olsson.
23-åringen har gjort 24 landskamper för Tanzania, och kom till GIF efter fem år i Simba City efter att ha provspelat både för GIF och Kalmar i höstas. Då såg tränarparet Olsson och Urban Hammar stor potential i Moshi.
Men någon allsvensk succé har det inte blivit. Knappt någon allsvenska alls. Under vårsäsongen spelade Moshi fem matcher, två från start och tre som inhoppare.
Orsaken var skador, och Moshi kom tidigt i otakt trots att han var starkt i behov av matchspel.
Visserligen fanns Moshi på planen i tre första matcherna, men sedan började problem med skador som gjorde att det inte blev så många fler matcher.
– Moshi har utan tvekan kvaliteter för att spela i allsvenskan, men han har haft otur och för den delen även oflyt med tajmingen. Familjen skulle få tillökning i samband med ett av våra utlandsläger, och då missade han tre matcher som kunde gett honom bra utveckling, säger Olsson.
Dessutom klev andra spelare fram, trots att GIF hade stora skadeproblem totalt. Ghananen Yussif Chibsah kom tillbaka och var given på mittfältet, och unge Marcus Hanssons spel gjorde att denne till slut tog hand om den andra centrala mittfältsplatsen efter bra insatser först som mittback.
Nu inför omstarten är läget också annorlunda. Hasse Berggren räknas nästan som ett nyförvärv, och slåss om en position som anfallare – och det har gjort att Mikael Dahlberg vid flera tillfällen provats som inre mittfältare.
– Det finns inte plats för Moshi, säger Per Olsson. Han behöver speltid, men det kan vi inte ge honom. Därför är det här en bra lösning för både honom och GIF.

Mer läsning

Annons