Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantto trivs på Fredriksskans

Fredriksskans är inte vilken plats som helst för Jonas Lantto. Det var nämligen där Gefle IF:s mittfältare spräckte sin allsvenska målnolla.
– Det var en otroligt skön känsla, säger Lantto som i kväll är tillbaka på arenan där han fixade tre poäng mot Kalmar FF i fjol.

Annons

Läget var inte lika utsatt då som nu. Men 1–0-segern på Fredriksskans den 30 juli 2007 smällde onekligen högt.
Och Jonas Lantto, som gjorde en av sina första matcher från start i allsvenskan, fick jubla över sitt första allsvenska mål någonsin.
Han minns det där målet som sänkte KFF.
– "Sulan" (Daniel Westlin) jobbade upp en långboll och passade till Daniel Bernhardsson som slog ett inlägg. Jag mötte inlägget genom att göra en "slängvolley". Bollen gick in vid första stolpen. Det var en otroligt skönt känsla och såklart väldigt viktigt, berättar Lantto på telefon efter ett matstopp i Norrköping.

Frågan är om han kommer att få tillfälle till en favorit i repris i kväll. Han har varit avbytare i de två senaste omgångarna och bara fått göra korta inhopp på slutet. Totalt har han spelat från start i hälften av matcherna hittills den här säsongen.
– Vi får se om jag får någon speltid.
Med tre omgångar kvar att spela är Lantto fortfarande mållös, vilket han knappast hade räknat med. En målgivande passning är facit så här långt. I fjol stannade det vid tre fullträffar och ett assist.
– Personligen är jag besviken på min poängskörd i år. Jag tycker att mitt spel har fungerat bättre för mig i år än i fjol, men jag har kommit lite fel ändå. Ibland har det berott på dålig tajming, ibland har jag helt enkelt haft oflyt.

Kanske är det meningen att Lantto ska spräcka även årets målnolla på Fredriksskans.
– Vi får se. Det ska bli oerhört inspirerande att möta Kalmar. De är starka hemma, deras spelare är stora och tunga att möta och de skapar många målchanser. Men om vi kan fortsätta spela som vi gjort på sistone har vi chansen, det gäller att ta vara på de lägen vi får. Bakåt är vi stabila.

– Än så länge har jag inte märkt av nånting, men det kanske kommer. Vi har i alla fall en bra trend och självförtroendet är just nu på topp.
GIF-tränaren Pelle Olsson är laddad inför mötet med serieledaren.
– Självklart. Vi är i ett avgörande läge på säsongen.

– Det skiter jag fullständigt i. Vi är upptagna med vår egen situation och den är nog så motiverande. Vi lutar oss heller inte mot någon historia. Nu är vi i så bra form att vi har chansen mot alla lag. Det tar tid att bygga upp självförtroende. Den senaste perioden har varit stärkande för vårt självförtroende.

Mer läsning

Annons