Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larssons första fullträff i A-laget

2012 kan bli året då Eric Larsson får sitt stora genombrott.

I går gjorde han sitt första A-lagsmål när Gefle IF hemmabe­segrade Hammarby med 1–0.

– Skönt att ha det gjort, säger Larsson.

Annons

Eric Larsson presenterade sig redan förra säsongen, då han fick göra tio inhopp i allsvenskan. Men frågan är om han inte fick mest uppmärksamhet för sina målmissar, först i en hemmamatch mot Trelleborg när hans skott mot öppet mål blockerades i sista stund, och senare borta mot Halmstad när han till och med hade rundat målvakten och ändå inte fick in bollen.

I matchen mot Hammarby visade han mer beslutsamhet. I den 18:e minuten passade han först ut bollen till Dragan Kapcevic på högerkanten och fick sedan tillbaka den inne i straffområdet.

– Det var en fin passning, det var bara att sätta till yttersidan, säger Larsson – som i rena glädjen bjöd på en läcker jämfotavolt efter fullträffen.

– Jag är ju ingen utpräglad målskytt direkt. Skönt att ha gjort det första i A-laget, nu är det bara att ånga på.

Gefle IF mötte två Hammarbylag i går eftersom stockholmarna valde att byta ut alla elva spelare till den andra halvleken. Det första motståndet verkade passa GIF bäst. Hemmalaget skapade de hetaste chanserna – Jonas Lantto missade bland annat öppet mål i sjunde minuten – och var framförallt vassa i spelvändningarna, vilket visade sig bland annat vid målet.

Efter paus var de offensiva framstötarna betydligt mer sällsynta och Hammarby kunde förlägga större delen av spelet på GIF:s planhalva. Ändå var de heta chanserna från gästernas sida lätträknade. Den vassaste kom i 58:e minuten när Billy Schuler lite slumpartat blev helt ren framför Mattias Hugosson, men dennes avslut gick över ribban.

Tränaren Pelle Olsson summerar:

– Vi spelade bra försvar rakt igenom, det var bra och fokuserat. Anfallsmässigt kom vi inte ut på rätt sätt i andra halvlek. Vi var lite oprecisa samtidigt som de sätter mer tryck på oss. Det blir för långt mellan gångerna som vi har planerade anfall.

Eftersom Mikael Dahlberg vaknade med halsont på morgonen fick nye Johan Svantesson – han som värvades från division 4, ni vet – bilda anfallspar med Dragan Kapcevic. Och gjorde det bra, trots att han själv varit sjuk i veckan och dessutom mest tränat som yttermittfältare på slutet. Det var Svantesson som spelade fram bollen till Lantto där i början, när Lantto på volley sköt bollen över.

– Han var jäkligt bra, det är ett råämne som ska bli jäkligt kul att följa, säger Olsson om Svantesson.

GIF-tränaren kunde också nöjt konstatera att både Hjalmar Öhagen, kvalhjälte 2010, och Daniel Leino nu gjort sina första framträdanden i A-laget på ungefär ett år.

Öhagen fick ungefär en kvarts spel sedan han bytt av Eric Larsson.

– Det var roligt, men man känner sig lite ringrostig. Skönt att få känna på matchsituationer i alla fall. Det jag behöver träna mest på är rörelserna i defensiven och det fick jag göra i dag, säger Öhagen, som liksom Leino varit korsbandsskadad.

026-15 93 85

Foto: Jenny Lundberg

Mer läsning

Annons