Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Forslund söker nytändning i Örebro

Linus Forslund, 20, slog aldrig igenom som anfallare i SAIK.
Nu hoppas han på ett genombrott i Örebro – som mittfältare.
– Det är roligare att spela på mitten, konstaterar Linus, som ställs mot sina gamla lagkamrater i kväll.

Annons

Affären med Örebro blev klar söndagen före jul. Linus Forslund, som togs upp i SAIK:s A-lag redan 2004 som 15-åring, fick ingen speltid alls efter Patrik Södergrens comeback och nappade på elitserienykomlingens erbjudande.

Nu hyr Örebro Forslunds tjänster under resten av säsongen.

– Det är klart att det var tråkigt att jag inte fick spela. Det är ju för att spela som man håller på med det här, säger Forslund.

Hans sista match för SAIK blev den mot Edsbyn borta den 26 november. Matchen efter, hemma mot Villa, fick han se från läktaren. Det blev det fyra matcher för Skutskär i allsvenskan innan han gjorde comeback i elitserien med Örebro i annandagsmatchen mot Västerås.

Den slutade med storförlust, 9–3 – men Linus imponerade på tränaren Stefan Nilsson.

– Han var fantastiskt bra, vår bästa spelare. Vi är oerhört nöjda och glada över att han valde oss, säger Nilsson.

– Det är lätt att man får gamnacke när man är ung och inte får spela. Men det syntes verkligen att han var spelsugen. Han höjde vårt spel med en dimension, fortsätter Örebrotränaren.

Mot Västerås fick Linus Forslund spela på mittfältet, och där får han fortsätta. Märkligt med tanke på att han har spelat anfallare under hela sin seniorkarriär – inte så märkligt när man hör Linus själv resonera kring flytten bakåt på planen.

– Det är roligare att spela på mitten, då får man ha bollen lite mer. Och det är det jag tycker är kul, så egentligen passar det ju perfekt.

– Jag kan spela forward också. Men jag vet inte om jag har spetskvaliteterna för det egentligen, jag har inget jättebra skott till exempel. Jag kanske passar bra på mitten.

SAIK-tränaren Ola Grönberg får också frågan – användes Linus Forslund på fel sätt under sina knappt fem säsonger hos de svartvita?

– Det är kanske lätt att säga så i efterhand, och han får ju ha sin uppfattning. Men om man säger så här – han hade fått det klart svårare att få speltid som mittfältare i SAIK än som anfallare, säger Grönberg.

I kväll får Linus Forslund en liten chans att bevisa att SAIK gjorde fel som inte satsade på honom. 20-åringen säger dock att han inte känner någon revanschlust gentemot sin förra klubb.

– Jag tycker att vi skildes som vänner. Det är klart att det är speciellt att möta sin moderklubb – och man vill ju vinna så klart. Men det blir ännu mer speciellt när vi möts i Sandviken (fredag). Det ska bli riktigt roligt, säger Forslund.

I Örebro har han återförenats med kompisarna Patrik Sjöström och Erik Säfström som liksom Forslund fanns med i det svenska P19-landslag som tog VM-guld för två år sedan.

Hur det blir i framtiden har han inte bestämt.

– Jag vill ta de här tre månaderna först, sedan får vi se hur jag känner då, säger han.

Mer läsning

Annons