Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makondele skrev på för Häcken

René Makondele återvänder inte till Gefle IF.
I stället har den bänkade Helsingborgsspelaren skrivit på ett treårskontrakt med BK Häcken.

Annons

Makondele har den här säsongen fått begränsat med speltid i Helsingborg. Den förre GIF–spelaren har därför spanat efter en ny klubb och att återvända till Gefle IF som han lämnade för just skåningarna 2007 har nämnts som ett tänkbart alternativ.

– Det finns ett intresse från Gefle IF, men inget konkret ännu. Det är absolut inte omöjligt att René kan hamna i Gefle igen, sade exempelvis Makondeles agent Detlef Langer till Sporten häromveckan.

Men så blir det alltså inte.

På onsdagen blev det nämligen klart att kongolesen skrivit på ett treårskontrakt med Hisingsklubben BK Häcken, ett kontrakt som börjar gälla den 1 januari 2011.

Enligt Pelle Olsson, GIF:s tränare, har det inte heller funnits något konkret intresse från GIF.

– Inte som läget var nu, det vi har vetat är att Makondele trivdes bra senast han var här, men vi har inte pratat med honom den här gången, inte ens upplysningsvis, säger Olsson.

Makondele själv säger till Lokaltidningen Helsingborg.

– Jag vill prova något nytt, med nya utmaningar där jag inte varit innan och sen handlar det om familjen också, om en stad där vi kan trivas.

I Häcken är man förstås nöjda att få en etablerad spelare som Makondele till nästa säsong.

– Det är ett väldigt kvalificerat nyförvärv. Bra kantspelare, tvåvägsspelare och en härlig karaktär. Under mina år i Helsingborg var han given i startelvan, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till klubbens officiella hemsida.

Mer läsning

Annons