Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målglada Villa kvaddade SAIK

Sandvikens AIK är nere på jorden igen efter premiärsegern mot Edsbyn.

Målglada Villa-Lidköping öste på framåt och vann med 8–5 (3–2).

Annons

Det sista målet var ett präktigt självmål av SAIK – och ett av de märkligaste som gjorts på en bandyis.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, sa tränaren Thony Lindquist.

SAIK inledde säsongen strålande genom att vinna mot forna mästarlaget Edsbyn hemma i Göransson Arena i fredags.

Men när Sandviken reste till Lidköping vid Vänern blev det inte bara säsongens första utomhusmatch utan också den första förlusten – och samtidigt en påminnelse om att det kommer att bli en jämn elitserie i år.

Villa vann mot den förmodade slagpåsen Katrineholm med 15–3 i sin premiärmatch och sparade inte på krutet mot Sandviken heller. Visserligen lyckades SAIK-försvaret hålla forwarden Daniel Andersson, som gjorde sju mål i premiären, i schack hela matchen då denne gick mållös från isen. Men det fanns andra i hemmalaget Villa som visste hur Joel Othén skulle överlistas.

Jesper Bryngelsson till exempel.

Efter dryga 20 minuters spel satte han sin första boll i mål – och det skulle bli fler från hans klubba.

Bryngelsson, som hade en lårkaka och bestämde sig för att spela matchen först på uppvärmningen, gjorde förutom 1–0-målet även 2–2 (på straff sedan Othén fällt Daniel Andersson i fritt läge). Dessutom satte han det lite matchavgörande 5–2 när han kom helt fri en bit in på andra halvlek. När Bryngelsson sedan krutade in sitt fjärde mål till 6–4 på hörna, när SAIK nästan kommit ikapp från sitt underläge, ja då var det definitivt avgjort.

– Hade dom inte fått den där hörnan, som dessutom var lite tveksam, tror jag vi kommit tillbaka. Vi var på gång då, sa SAIK-tränaren Thony Lindquist.

– Och hade vi varit lite mer noggranna i vårt agerande tror jag inte att vi hade förlorat, menade kollegan Ola Grönberg.

• Vilken lärdom drar ni och spelarna av det här?

– Att man måste vilja vara med och delta mer i spelet. Det är svårt att vinna om man inte gör det. Vi spelar på för få spelare helt enkelt.

Thony Lindquist menade å sin sida att det rätta lugnet saknades hos SAIK och att det aldrig blev något riktigt flyt i spelet.

– Samtidigt ska man veta att Villa är ett bra lag med många duktiga fartspelare och vi fick jaga en hel del också.

• Och matchen avslutades sedan med ett märkligt självmål på tilläggstid, vad hände egentligen?

– Joel kastade ut bollen och den tog på Daniel Erikssons skridsko och rullade in i mål. Jag har aldrig under mina år varit med om något liknande, suckade Thony Lindquist.

Annons