Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måljublet som Berg väntat på

Inspirerad av brorsan Marcus jättesuccé i U21-EM slog Jonatan Berg äntligen till med sitt första mål i Gefles tröja. Det gav 1–1 och en poäng hemma mot Häcken. – Jag kände på mig att jag skulle sätta den redan när vi fick frisparken, säger 24-åringen med det enorma tillslaget.

Annons

Efter en lite trevande säsongsstart i sin nya klubb kom Jonatan Berg allt närmare en fullträff under slutskedet av våren. Och så i går – när allsvenskan startade om igen – slog han äntligen till.

Häcken hade tagit ledningen genom Jonas Henriksson i den 17:e minuten, men då hade Jonatan Berg redan varnat göteborgarna i den tionde minuten om vad som komma skulle. Berg nickade ned bollen till sig själv och dunkade på med högerfoten i kryssribban från dryga 20 meter.

– Jag bara suckade och tänkte; o nej inte igen, förklarar högermittfältaren och tillägger:

– Det var min fjärde träff i ramen den här säsongen.

Men Berg skulle alltså hitta rätt till slut. BK Häcken hade, efter det där ledningsmålet, ganska bra kontroll på spelet när plötsligt Jonas Lantto satte fart. Ungefär tio meter utanför straffområdet tog det stopp och GIF fick frispark. Fram stegade självklart Jonatan Berg, som förutom den där träffen i kryssribban, också hade testat Kristoffer Källqvist i gästernas mål efter 23 minuter.

Men när han lade upp bollen den här gången var det något annat på gång.

– Ja, jag kände redan när vi fick frispark att det skulle bli mål, berättar Berg.

– Jag bara kände att det var dags, det kändes i kroppen att det skulle bli mål.

Och som han sköt – och vilket mål det blev. Med en härlig träff på insidan av vristen drog Jonatan in bollen hårt, snyggt och helt utan chans för Häckens målvakt.

– Nja, jag hade ju ändå gjort fyra assist och hade tre ramträffar innan den här matchen, så det borde ju komma snart. Men visst var det skönt att få göra målet.

– När jag var yngre tränade jag mycket, och jag vet inte om jag ärvt tillslaget efter farsan eller vad det är... annars är det lite då och då man tränar på det. Dagen innan match brukar jag skjuta några frisparkar.

Och faktum är att det kunde blivit mer måljubel från Bergs sida. Bland annat drog han med kvarten kvar ett nytt kanonskott i ribban efter ett fint anfall.

Och så var det det där med lillebrorsan Marcus och hans framgångar i U21-EM också som självklart betytt en del för Jonatan.

– Jo, det är klart att man blev inspirerad av honom och hans mål där.

Men i Gävle är det trots allt storebror Jonatan som regerar.

Mer läsning

Annons