Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö skrämmer inte Pelle Olsson

Nio av de allsvenska lagen har gjort ett försök att besegra Malmö FF på Swedbank Stadion den här säsongen.

Halmstad tog poäng via 1–1 i början av april – annars har MFF imponerande åtta segrar och målskillnaden 18–5.

I eftermiddag är det Gefle IF som kliver in på den fruktade arenan.

Annons

– Vi vet att det här är en av de tuffaste matcherna på hela säsongen. Men vi ser till de senaste prestationerna vi har gjort och känner oss inte chanslösa, säger tränaren Pelle Olsson.

Taktiken ligger klar och den sista matchförberedande genomgången gjordes med spelarna på träningen i går. En träning som hölls på Kungsbäcks naturgräs för att känna på det underlaget också.

– Det gäller att inte sätta sig själv i trångmål och ha en säker defensiv. Vi vet att Malmö öser på och vi får inte bli för naiva. Men vi måste ha ett eget anfallsspel också, säger GIF-tränaren.

Gefle har inte vunnit någon match i Malmö sedan återkomsten till allsvenskan för fem år sedan. Men tre av de fem försöken har i alla fall resulterat med att GIF åkt hem med en poäng i bagaget. Senast förra säsongen då det blev 0–0.

Nu är dock Malmös självförtroende på topp på hemmaplan.

– Vi känner verkligen att det är vår hemmaarena och att vi har stödet från publiken här. Vi känner oss trygga hemma och vi vill prestera, därför att vi vet att vi har det stödet. Spelarna lyfter sig lite extra av den positiva känslan att gå ut på hemmaplan. Det är jättekul, säger tränaren Roland Nilsson till MFF:s hemsida.

Det är något för Gefle att bita i. Dessutom blev det förlust på Strömvallen i våras när Malmö vann med 3–1.

– Då åkte vi på ett tidigt baklängesmål på en fast situation. Dom har ett annat lag nu och det har vi också. Nu är det andra förutsättningar och vi har två bra matcher bakom oss. Det tar vi med oss, säger Pelle, vars gäng flyger ner till Skåne tidigt på morgonen i dag och hemresan sker från Köpenhamn efter matchen i kväll.

Från succématchen mot Åtvidaberg i söndags, där det blev seger med 4–2 trots att Sebastian Senatore blev utvisad efter fem minuter, händer inte så mycket i laguppställningen. Senatore är avstängd och ersätts precis som senast av Jens Portin.

Framåt fortsätter Hasse Berggren och Jakob Orlov. Om nu inte magsjuka sätter stopp för den heta forwarden från Skövde som var så oerhört bra senast. Orlov klev av träningen i går efter uppvärmningen med smärtor i magtrakten.

– Det var bättre att han fick kurera sig och förhoppningsvis bli piggare och bättre så han kan spela mot Malmö. Vi hoppas och tror på det i alla fall, säger GIF-tränaren.

Kan Orlov inte spela är nya Dragan Kapcevic aktuell för en startplats trots att han gjorde sin första träning den här veckan i går.

Han har legat hemma med halsont vilket även har drabbat Öyvind Gram och Bernhard Nyström. Samtliga är i alla fall med i truppen i dag.

Mer läsning

Annons