Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångmiljonär tar över som ordförande i Gefle IF

/

Gefle IF:s mångårige fotbollsordförande Leif Lindstrand slutar vid klubbens årsmöte 15 mars.
Som ny ordförande lanseras finansmannen Thomas "Badis" Andersson.
En 52-åring med en oerhört framgångsrik karriär i finansbranschen – och stort GIF-hjärta.

Annons

Thomas "Badis" Andersson kommer från Gävle, och spelade fotboll i både GIF och även sedan GGIK där han tillhör det s k 63-gänget.

Efter studier i Uppsala tog karriären fart, och 52-åringen har jobbat i en stenhård miljö och 2000-talet på Brummer & Partners. Ett svenskt kapitalförvaltarföretag på hög Europanivå.

Han har i perioder jobbat i London, men är sedan 2001 anställd som portföljförvaltare hos Hedgefondföretaget Nektar Asset Management, där han också är delägare. Han har genom sin skicklighet och hårda arbete skapat en personlig ekonomi i mångmiljonklassen.

Han har även funnits med i fastighetsbranschen i Gävle i samarbete med affärsmän som har samma idrottsbakgrund i företaget Geflebo AB.

Parallellt med den här kometkarriären i branschen har han hela tiden hållit kontakt med sina gamla fotbollskompisar i Gävle, och syntes så sent som i lördags på Gavlevallen när Gefle IF besegrade BP i cupen.

STISSE ÅBERG efter 4-2 mot BP: "Här har GIF hittat ett oerhört intressant anfallspar"

Thomas "Badis" Andersson beskrivs också av vänner som en person som aldrig har tappat fotfästet, utan hela tiden behållit kontakten med sina rötter i Gävle.

Han har ett genuint fotbollsintresse, och stort hjärta för Gefle IF där han spelade ungdomsfotboll.

Han har också, genom sina år i finansbranschen, ett mycket stort och intressant kontaktnät. På Brummer & Partners finns bland annat personer med kopplingar till Elfsborg.

Nu kliver han alltså in i Gefle IF som ordförande den 15 mars, när klubben har årsmöte. Thomas "Badis" Andersson är föreslagen att ta över efter Leif Lindstrand, klubbens nuvarande ordförande.

Leif Lindstrand har suttit i GIF:s styrelse sedan 1995, och tog över som ordförande 1999.

– Jag är väl i stort sett den ende som är kvar sedan vi spelade i division två, säger Lindstrand, som alltid jobbat med låg profil.

– Det här är absolut rätt tillfälle att kliva av. Vi spelar i allsvenskan, vi spelar på en nya arena, vi har en intressant spelartrupp och gick senaste året med vinst och har runt tre miljoner kronor i eget kapital.

Lindstrand kommer vid årsmötet av väljas som hedersordförande.

– Jag har 70 år, och har inget behov av att hänga kvar för sakens skull. Om Thomas Andersson vill ha mig som bollplank kommer jag att finnas där, men jag tycker GIF har en mycket intressant ordförande på gång.

FOTNOT: GIF håller sitt årsmöte på Gavlevallen kl 19.00 den 15 mars.

LÄS ÄVEN: Äntligen lossnade det för Gefle IF

Mer läsning

Annons