Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mård tillbaka igen – tackar Hellström

Olof Mård finns med i A-truppen för första gången sedan februari.
Då tackar han sin vapendragare Jonathan Hellström.
– Han har varit ett otroligt stöd för mig, säger Mård om vägen tillbaka från ­fotskadan.

Annons

I början på februari var olyckan framme. Gefle IF:s 21-årige mittback Olof Mård skadade högerfoten i samband med en träning – det visade sig vara en fraktur på inre fotknölen.

Efter fem månaders rehabilitering, där han efter operation bland annat fick gå på kryckor i fem och en halv vecka, kan han nu i stort sett gå för fullt igen.

I början på juli avgjorde han U21-mötet med Sirius genom att pricka in matchens enda mål.

Det var Mårds första match efter skadan – och lagom till kvällens retur i andra kvalomgången till Europa league mot Dynamo Tbilisi är han nu även tillbaka i A-truppen.

– Det är kul att se lite nya ställen, säger Mård och drar handen över pannan i den 30-gradiga, fuktiga värmen utanför hotellet.

– Under de senaste dagarna har det känts bra. Jag har en liten bit kvar till toppformen, men det gäller att ha tålamod när det gäller benbrott. Jag är med och tränar på samma villkor som de andra spelarna, men det är ändå viktigt att inte blicka för långt fram. Jag tar en dag i taget.

När Olof Mård berättar om vägen tillbaka dröjer det inte länge innan han nämner sin klubbkamrat Jonathan Hellström, som varit ljumsk- och knäskadad en längre tid.

– Med tanke på hans skadehistorik vet han vad jag har gått igenom. När vi gick på kryckor samtidigt kom vi närmare varandra.

– Han är en väldigt fin kille och har varit ett otroligt stöd för mig. När det känts tungt har han muntrat upp mig, säger Mård.

Men faktum är att Olof sällan visat nedstämdhet. I stället för att deppa ihop över förlorad speltid har han valt att se situationen från den ljusa sidan.

– Alltså, jag har haft några av de bästa dagarna i min karriär under den här perioden. Man får tid att arbeta med saker som man inte får annars, både mentalt och fysiskt. Det gäller att se de positiva bitarna. Inte förrän i motvind lyfter draken, säger Mård.

Kommer ni att lyfta ordentligt och vända underläget mot Dynamo Tbilisi?

– Det finns alla möjligheter. Det är synd att vi har tappat Gerndt (Alexander) och Jonatan (Berg), men vi har många hungriga spelare som är sugna på att axla ansvaret. Jakob Orlov kan vara den som tar över efter ”Alex”. Ingen spelare är oersättlig.

Mer läsning

Annons