Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårds första allsvenska mål

En gjorde sitt första – den andre är numera van. Ytterligheterna Olof Mård och Mikael Dahlberg fixade tre nya poäng mot Syrianska.

Och Gefle IF är på bergsäker mark i tabellen.

– Men vi har faktiskt inte tittat neråt på hela säsongen, hävdar Olof Mård.

Annons

Syrianskas usla bortafacit blev ännu sämre. Och Gefle IF:s poängskörd när man gjort första målet ännu bättre – 25 poäng på nio matcher nu.

Och den här gången tog det bara en minut innan Olof Mård gav GIF den perfekta starten. Mård dundrade in sitt första allsvenska mål på en hörna, med vänstern, sedan bollen passerat Daniel Bernhardsson längs vägen.

Den ovane målskytten har inte ens tränat in en ordentlig målgest.

– Jag bara sprang. Men jag har faktiskt gjort tre mål i U21-serien, och ett i en träningsmatch mot Vasalund för 1,5 år sedan. Det var också med vänstern, på en frispark, en ganska likartad situation.

• Var det en inövad variant?

– Nej, det fanns ingen tanke bakom den. Vår filosofi vid hörnor är komma med fart och slå sin gubbe. Bernhardsson vann sin duell och bollen hamnade bara i min yta där bak. Jag hamnar sällan i nicksituationer där, men det har varit nära att jag gjort mål tidigare, både mot Malmö och Örebro.

Om Olof Mård kan redogöra i detalj för sina fullträffar så börjar det bli svårare för Mikael Dahlberg. Den pålitlige målskytten (jo, den här säsongen är han ju det) är nu uppe i tvåsiffrigt, tio stycken, sedan han snabbt replikerat på Syrianskas kvittering och rullat in det avgörande 2–1-målet.

Hans tidigare bästanotering i allsvenskan är från 2007 i Djurgården – fyra mål. Viss skillnad det.

– Jag känner mig i bra form och då blir allting lättare, säger han och lägger undan ett guldglänsande kuvert – priset till matchens bäste hemmaspelare.

– Jag fick inte ett enda sånt här pris på 1,5 år, nu har jag fått tre på raken.

Men visst borde Mikael Dahlberg gjort ytterligare ett mål den här gången. Han fick en jättechans till 3–1, men benen ville inte fullfölja det som hjärnan hade bestämt.

– Ett bra inspel från Dragan (Kapcevic), men jag kom fel i steget på nåt sätt, där borde jag stängt matchen. Sen hade jag en trippelchans på hörna i första halvlek där jag fick lite dålig vinkel och inte kunde sätta dit den.

Gefle IF har nu lämnat allt vad kvalstreck heter bakom sig, men enligt Olof Mård har det där strecket aldrig figurerat i spelarnas skallar.

– Nej, vi har litat på vårt spel, även när det gick tungt ett tag. Nu finns det 15 poäng kvar för oss att plocka, det är så vi lär se på det.

Mikael Dahlberg konstaterar att GIF ska möta lag på slutet som alla har mycket att spela för, både i bottenstriden och i guldstriden.

– Det känns kul, det är viktiga matcher för de här lagen och vi kan påverka tabellen. Sen har vi chansen att göra GIF:s bästa säsong nånsin, det är verkligen något att sikta mot, säger han.

Gefle IF:s bästa säsong i allsvenskan är från 2006 då man nådde en nionde plats.

Mer läsning

Annons