Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: GIF fixade poäng i Skåne

David Blomster är dagens reporter för Matchbloggen och håller koll på vad som händer på Swedbank Stadion.
Rapporteringen börjar kl 18.30.

Annons

JUST NU: Malmö FF-Gefle IF 0-0 slut

 

Med en skön poäng i bagaget reser GIF hemåt.
På måndag är det Örebro SK som gästar Strömvallen.

 

Fler resultat:
Halmstad-Djurgården 3-0
Gais-Hammarby 2-2
AIK-Helsingborg 0-2 (pågår)

 

Summering: 
Malmöpressen kändes tung långa stunder. Men GIF-försvaret stred tappert och lyckades hålla undan.  Och faktiskt, två av matchens allra bästa chanser var det Gefle som skapade. Först  Amadou Jawo i första halvlek när han vände bort en MFF-back och försökte placera bollen i bortre hörnet men Sandqvist kunde styra bollen till hörna. Och sedan Jonas Lanttos chans när han på en retur från nära håll sköt tätt, tätt utanför med kvarten kvar att spela. Men totalt sett känns det som att GIF ska vara mycket nöjda med 0-0.

 

Statistik från matchen:
Avslut: 20-9
Avslut på mål: 11-5
Hörnor: 12-5
Bollinnehav: 67-33

 

Trots att Malmö dominerade matchen långa stunder lyckas Gefle kämpa sig till en poäng.

 

Matchen slut.

 

Vi är inne på tilläggstid nu. Tre tiläggsminuter aviserade.

 

88 min: Lantto ramlar i eget straffområde och en Malmöspelare får plötsligt fritt fram mot Hugosson. I sista stund hinner en GIF-försvarare emellan.

 

85 min: Byte GIF: Jonathan Hellström in, Jonatan Berg ut.

 

84 min: Frispark, GIF, lyftning in i straffområdet att vänta. Dahlén tar frisparken. Det blir halvfarligt.

 

Malmö vräker nu på framåt för ett segermål. Om GIF kan hålla sig kyliga kan det komma kontringslägen.

 

81 min: Farlig chans Malmö. Ofere får ett jätteläge direkt men nicken går som tur är nästan rakt på Hugosson som räddar.

 

80 min: Byte Malmö: Ofere in, Molins ut.

 

75 min: Dubbelchans GIF. Alexander Gerndt har inte varit på planen i många sekunder när han frestar Sandqvist med ett lurigt skott. Malmömålvakten får ingen kontroll på bollen och lämnar en retur som hamnar hos Jonas Lantto som drar till från nära håll tätt, tätt utanför den bortre stolpen. Andra halvlekens klart farligaste chans. 

 

74 min: Byte Malmö: Jimmy Durmaz in, Daniel Larsson ut. 

 

74 min: Byte GIF: Alexander Gerndt in, Hasse Berggren ut.

 

72 min: Malmö rullar runt på offensiv planhalva och försöker hitta öppningar i GIF-försvaret, men Gefle är täta.

 

67 min: Lantto skjuter ett skott långt utifrån som inte blir det minsta farligt. Men det är ändå ett avslut, det har det inte varit många från GIF i den andra halvleken.

 

65 min: Byte Malmö: Mehmeti in, Figueiredo ut. Mehmeti är Malmös bästa målskytt så här långt den här säsongen med tre fullträffar.

 

Lantto går in till höger på mittfältet och Bapupa flyttar in centralt på Chibsahs plats. 

 

59 min: Byte GIF: Yussif Chibsah ut, Jonas Lantto in.

 

58 min: Underbar aktion av Amadou Jawo som snappar upp bollen på egen planhalva, snurrar bort två MFF-spelare varav den ena, Harbuzi, drar ner GIF-spelaren med ett gult kort som följd.

 

56 min: Bapupa jobbar fram en GIF-hörna. Bergs hörna nickas undan av första bästa hemmaförsvarare och MFF vänder spelet och har inom 15 sekunder skapat sig en egen hörna.

 

Jag undrar hur många skott Gefles mittbackar Daniel Theorin och Omar Jawo har täckt undan i dag. Malmö och i synnerhet Figueiredo skjuter så fort han får chansen.

 

53 min: Malmö kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. Frågan är hur länge det här kan hålla, GIF har det jobbigt just nu.

 

48 min: Figueiredo skjuter över i hyggligt läge inne i straffområdet.

 

Andra halvlek är i gång.

 

Matchen påminner en del om GIF:s tidigare bortamatcher mot Djurgården och Hammarby. Hemmalaget har ett stort bollinnehav och GIF kontrar. Det finns dock en väsentlig skillnad, Malmö känns betydligt bättre än både Hammarby och Djurgården.

 

Det spelas fler matcher i dag, här är ställningen efter en halvlek:
Gais-Hammarby 1-1
Halmstad-Djurgården 1-0
AIK-Helsingborg start 20:00

 

Siffrorna nedan säger en hel del. Första halvlek har varit Malmös.  Mängder med avslut men det är långt ifrån alla som varit farliga. Närmast var Figueiredo som hade ett skott som Hugosson styrde via ribban till hörna. Det är matchens farligaste chans så här långt i konkurrens med när Amadou Jawo vände bort en MFF-back och försökte placera bollen i den bortre burgaveln. Jonas Sandqvist räddade till hörna.

 

Statistik från första halvlek:
Avslut: 13-3
Avslut på mål: 6-1 
Hörnor: 10-3
Bollinnehav: 69-31

 

Första halvlek slut.

 

43 min:  Figueiredo skjuter och skjuter och skjuter. Den här gången utanför.

 

37 min: Bra spel av Malmö. Daniel Larsson spelar in bollen till Figueiredo som i höjd med straffpunkten trycker till direkt . Hugosson styr bollen via ribban ut till hörna. Mycket nära hemmaledning där.

 

Kul match sista kvarten. Det händer mycket åt båda hållen. 

 

35 min: GIF vänder spelet snabbt efter hörnan.  Jawo gör en lång, lång löpning med boll och försöker hitta Berggren i djupet men en hemmaback styr undan till hörna. Den boxas undan av Jonas Sandqvist i Malmömålet.

 

34 min: Hörna, Malmö.

 

30 min: Frispark, GIF. Något bättre läge än den tidigare men Bergs skott inte i närheten av att träffa mål.

 

29 min: Hörnan orsakar kalabalik i Malmös straffområde och bollen går till en ny hörna som även den blir farlig innan hemmaförsvaret till slut kan rensa undan.

 

28 min: Bra chans GIF. Amadou Jawo vänder bort en MFF-back i straffområdet och siktar på bortre stolpen. Målvakten Jonas Sandqvist sträcker ut och kan styra bollen till GIF:s första hörna i matchen.

 

Det är dessvärre lite stressat i GIF-laget. Det är många bollar som slås bort helt i onödan. 

 

24 min: Malmöpressen har bedarrat. GIF tar tagit för sig mer och mer sista fem minuterna.

 

21 min: Frispark, Gefle. Robert Åhman-Persson tacklar Johannes Ericsson. Avståndet känns väl långt för att skjuta... men Berg testar ändå: högt, högt över. Malmöbacken fick ett gult kort ska tilläggas.

 

Malmö har inlett bra, den saken är klar. 

 

14 min: Hörna, Malmö. Bollen hamnar hos Figueiredo skjuter ett bra skott som Hugosson räddar till en ny hörna. Den blir resultatlös.

 

12 min: Hörna, Malmö. Nickas långt utanför.

 

11 min: Mycket Malmö i inledningen vilket inte är direkt oväntat - och det brukar ju passa GIF att spela på kontringar.

 

7 min: Fin GIF-möjlighet. Jonatan Berg svarar för en bra aktion längs vänsterkanten. Inspelet nickas undan men hamnar i en andravåg hos Johannes Ericsson vars skott täcks undan.

 

4 min: Hörna, Malmö. Backen Robert Åhman-Persson når högst och nickar mitt på Hugosson.

 

2 min: Matchens första avslut är Malmös. Figueiredos skott från en position strax utanför straffområdet är dock alldels för lamt för att vålla Hugusson några problem

 

Matchen är i gång! Gefle och Berg/Chibsah gör avspark.

 

 

 

Lagen är på väg in...

Daniel Stålhammar, Landskrona håller i pipan denna kväll. Malmö har lite problem med skador och har flera nya namn i startelvan.

 

GIF obesegrade borta

GIF är faktiskt obesegrade på bortaplan så här långt i årets allsvenska. Fast två matcher är ju ingen svit av den längre sorten kanske. Seger mot Hammarby (2-1) som jag tidigare nämnde och så 0-0 borta  mot Djurgården är lagets prestationer på naturgräs så här långt.

 

 

Bara en förlust vardera hittills

Malmö inledde allsvenskan briljant med tre raka segrar - men sedan har det blivit ett kryss och en förlust och i helgen åkte laget ur Svenska cupen mot Superettanlaget Mjällby (1-0). Gefle har bara vunnit en match så här långt, den borta mot Hammarby, men å andra sidan har laget bara förlorat en också, den snöpliga uddamålsförlusten i 94:e minuten hemma mot Elfsborg. Och Gefle gick till skillnad från Malmö vidare i cupen efter 3-1 borta mort Qviding i söndags.

 

 

Chibsah tillbaka - Lantto på bänken

Det blir precis den startelva som ni kunde läsa i dagens tidning. Yussif Chibsah är tillbaka på innermittfältet efter några matchers skadefrånvaro vilket innebär att Bapupa går tillbaka till sin ordinarie kantplats. Till vänster på mitten startar Jonatan Berg i stället för Jonas Lantto som varit lite risig i magen sista dagarna och därför börjar på bänken. Hela laget i en faktaruta härintill - alldeles strax...

 

God kväll, då är matchbloggen i gång.

Det är en dryg halvtimme kvar till avspark i Gefles bortamatch mot Malmö FF. Vi ska som vanligt börja med att kika på GIF:s laguppställning i kväll....

Annons