Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: GIF vann inför storpublik

Matchbloggen bjuder i dag på GIF-AIK på Strömvallen. Reporter är Andreas Karlström. Följ hans rapportering här, och kommentera gärna.

Annons

 

 

Amadou Jawo hade ett tredje friläge alldeles i slutsekunderna, men Daniel Örlund - AIK:s främste i kväll - lyckades avvärja i någon slags parad. Returen kom till Jawo, men då sparkade Örlund till hörna.

 

GIF-hörna sedan Amadou Jawo skjutit på AIK-spelare från nära håll. Jawo vill verkligen göra mål... Hörnan resultatlös och GIF vill ju mest få tiden att gå nu.

 

Amadou Jawo fixar hörna åt GIF. Tilläggstid: 2 minuter.

 

AIK:s bästa chans i matchen. Kenny Pavey drog till på volley, bollen gick decimetern över kryssribban.

 

AIK-skott, högt över. Inbytte Yussuf Saleh var det som drog till på volley.

 

Jättechans, GIF. Daniel Westlin hade varit på planen i tio sekunder när han fick ett friläge. Daniel Örlund stod dock så nära att det blev väldigt svårt att få bollen förbi honom. Kort därefter fick GIF en resultatlös hörna.

 

Byte, GIF. Hasse Berggren ut, Daniel Westlin in. Det sista Berggren gjorde var att ordna inkast på offensiv planhalva.

 

GIF ägnar sig åt försvarsspel och undanrensningar nu. AIK har problem att skapa något farligt, men visst kommer gästerna närmare och närmare, samtidigt som GIF inte verkar ha kraften att kontra längre.

 

Byte AIK. Daniel Tjernström ut, Pontus Engblom in.

 

Byte, GIF. Jonas Lantto, som varit riktigt bra, byts ut mot Jonathan Hellström.

 

Varning på AIK:s Jos Hooiveld efter att han tvingat ner Amadou Jawo lite väl bryskt ner i konstgräset.

 

AIK-hörna sedan Viktor Lundberg skjutit ett skott i baken på en GIF-back. Hugosson var på väg åt fel håll, så 1-1 var inte långt borta. Hörnan som följde gav inget för gästerna.

 

Mycket bra spel och bra chans för GIF. Andreas Dahlén gick in i banan strax utanför straffområdet och gjorde ett snyggt instick till Hasse Berggren, som drog till direkt decimetern utanför Örlunds högra stolpe.

 

GIF verkar gå för ett 2-0-mål. Nytt vasst läge slutade med ny hörna. Den blev dock resultatlös.

 

Bra läge, GIF. Efter bra spel hade GIF flera chanser inne i straffområdet. Det slutade dock med att bollen rensades ut till Daniel Bernhardsson som sköt ännu högre och längre än Gabriel Özkan.

 

Byte, AIK. Saihou Jagne gick ut, Yussuf Saleh kom in. Dessförinnan hade AIK:s Gabriel Özkan ett hårt skott, som gick mycket högt över. Frågan är om bollen har landat än.

 

AIK-läge. Nick av Kenny Pavey, långt utanför.

 

6.973. Riktigt, riktigt bra...

 

GIF-hörna, andra halvleks första. Nickas av AIK-spelare till ny hörna.

 

Långskott av Yussif Chibsah, en bra bit över ribban.

 

Ny bra möjlighet för GIF. AIK-backen Per Karlsson har det jobbig. Denna gång var det Hasse Berggren som bara struntade i Karlsson, var lite småelak och kunde gå förbi mot mål. Vinkeln blev dock inte den bästa och Daniel Örlund räddade. Inte långt från att bollen gick mellan benen på honom dock.

Vilka kontringsmöjligheter GIF får... och kommer att få.

 

Jättechans, GIF! Amadou Jawo helt ren efter passning av Lantto. Jawo tog sig förbi AIK-backen Per Karlsson och avlossade ett skott mot bortre. Daniel Örlund var dock med på noterna även denna gång.

Kort därefter hade Ivan Obolo ett tungt skott för AIK, just utanför. Händelserikt nu!

 

Hasse Berggren drog iväg ett långskott på chans. Högt, högt över. Det var menat som en lobb...

 

Resolut brytning av Omar Jawo när Ivan Obolo kom i ett farligt läge. Obolo som för övrigt sköt alla de tre skott AIK hade i första halvlek.

 

Bra chans, GIF! Hasse Berggren med bollen i straffområdet, gav sig själv lite utrymme och sköt  - strax utanför...

 

 

GIF var tillbakatryckt första tio minuterna, men kom mer och mer in i spelet som stundtals var både tempo- och händelsefattigt. Hemmalaget hade dock de bästa chanserna även före Hasse Berggrens ledningsmål, och de kom under halvlekens sista fem minuter. Först Amadou Jawos friläge, sedan Jonatan Bergs stenhårda skott i ribban och slutligen då målet.

Lite fakta...

Frisparkar: 6-2.

Hörnor: 3-3.

Offside: 2-1.

Bollinnehav: 41-59.

Avslut totalt: 7-3.

Avslut på mål: 3-0.

Avslut i målställning: 1-0.

 

 

Ny jättechans, GIF! Jonatan Berg i ribban.

 

Jätteläge, GIF! Amadou Jawo kom helt fri efter en nick av Yussif Chibsah där en AIK-back missade. Jawo gick för ett hårt avslut, men Daniel Örlund hann ner och avvärjde.

 

AIK bjöd GIF på ett kanonläge att kontra, men A Jawo sprang offside på Jonas Lanttos passning.

 

Amadou Jawo fixar GIF-hörna.

 

Bra GIF-kontring på högerkanten med Jonatan Berg, Daniel Bernhardsson och Amadou Jawo. Bollen till slut hos Lantto som sköt en volley högt över.

 

AIK får sin tredje hörna. Nickas undan.

 

Yannick Bapupa har börjat bra, fast precis när jag skriver det slår han bort en boll lite onödigt stressat. Annars har han vårdat bollen på ett bättre sätt än tidigare på säsongen. Chibsah är också bra som vanligt, liksom Andreas Dahlén. Amadou Jawo har varit på språng några gånger men inte kommit i läge.

 

Bra spel av GIF som slutade med att Amadou Jawo nickade ett inlägg från Daniel Bernhardsson långt utanför.

 

GIF-chans. Jonas Lantto spelade in till Hasse Berggren, som kom i ett liknande läge som jag tidigare rapporterat om. Hörna blev följden. Denna blev hyfsat farlig, en variant som slutade med att Jonas Lantto sköt över.

 

AIK-hörnan blev resultatlös. Direkt efter kom dock en vass chans när Ivan Obolo nickade ett inlägg utanför.

 

AIK-hörna. Hugosson fick lite problem med ett skott av Jorge Ortiz, som egentligen var menat som ett inlägg men höll på att dimpa ner i målburen.

 

GIF:s första hörna. Välslagen av Dahlén, men ingen nådde fram till den.

 

GIF:s Jonatan Berg drog till på halvvolley strax utanför straffområdet. Bollen gick högt över Daniel Örlunds ribba. Ganska tempofattig match nu, men GIF har i alla fall fått mer att säga till om och har förlagt spelet en del på gästernas planhalva också.

 

GIF-frispark på offensiv planhalva, snett utanför straffområdet. Andreas Dahlén misslyckades dock med frisparken.

 

GIF:s första chans. Riktigt bra dessutom. Hasse Berggren kom halvfri efter pass från A Jawo, men kom lite ur vinkel samtidigt som han föll i närkamp med AIK-back.

 

GIF på offensiv planhalva efter långpass av Jonatan Berg. Amadou Jawo trodde att han fixat GIF:s första hörna men linjemannen tyckte annorlunda.

 

AIK får matchens första hörna. Den blir resultatlös.

 

Visst AIK-tryck, men inga farligheter.

 

AIK-frispark i hyggligt läge. Den slogs av Jorge Ortiz och Daniel Theorin rensade undan. Hade kunnat bli farligt.

 

Ivan Obolo, AIK, sköt ett skott från håll. Löst och utanför. Annars har GIF börjat bra, resolut och vårdat passningsspel. Fast matchen är ju ung.

 

 

laguppställning finner ni här intill. Samma som vi hade i dagens tidningar.

 

till matchstart!

Det är massvis med folk här på Strömvallen för kvällens match mellan Gefle IF och AIK. Och fler är på väg in. Redan nu kan jag utlova säsongens bästa publiksiffra. Runt 7.000?

 

Annons