Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Oavgjort för GIF i omstarten

Gefle IF möter Häcken i allsvenska omstarten. Matchbloggen finns på plats och sköts av Sofia Wike. Följ hennes rapportering här, och kommentera gärna.

Annons

JUST NU: 1-1

 

Matchen är slut!

Och det blir inga fler mål, 1-1 mellan Gefle och Häcken i den allsvenska omstarten.

92: Långt inlägg av Lantto som Jawo nästan hinner först på. Men det spelar ingen roll för i samma stund blåser domaren av matchen.

90: "NEEEEJ!" Skriker i princip hela Strömvallen. Nu var det Chibsahs tur att träffa ribban. Mycket nära 2-1 för GIF i sista ordinarie matchminuten. Två tilläggsminuter! 

89: Jonatan Berg blir matchens bästa spelare i GIF och får också matchens prestation. Förvånad, någon?

87: Källqvist räddar än en gång. Den här gången tursamt med huvudet efter en långboll som Jawo touchar och som alltså går rakt i huvudet på Källqvist. 

85: Jawo spelar fram Lantto som slår ett fint inlägg på vänsterkanten, men Källqvist i Häckenmålet når högst och plocker säkert ner.

82: Häcken tar ut Paulinho och sätter in nästa brasse; Vinicius Lopes Souto. 

79: Frisparksläge igen när Hasse Berggren går omkull tio meter utanför straffområdet. Berg Laddar pch är nära att knorra in även den här frisparken. 

76: Andra ramträffen för Jonatan Berg som så när satte 2-1. Men i ribban och hörna i stället. Hörnan blir resultatlös.

75: Lantto skjuter strax utanför stolpen.

73: Fortsatt stort bollinnehav för Häcken. Men inga farliga chanser. 

66: Paulinho avancerar i GIF:s straffområde och får komma till skott. Ett skott som går i stolpen. 

64: Bernard Nyström byts in istället för Johannes Ericsson. Samtidigt får Häcken sin tredje varning. Paulinho är det som tilldelas en varning. 

63: Farligt inlägg mot Häckens straffpunkt. Både Chibsah och Berggren stormar fram men Häckens målvakt Christoffer Källqvist hinner först.

59: Jawo stormar fram i Häckens straffområde men får ingen riktig träff på bollen som går en bra bit över. Men en bra chans för GIF. Bästa hittills i andra halvlek. 

58: Chibuike byts ut och ersätts av Häckens målkung Mathias Ranégie.

57: Farlig chans igen för Chibuike, men Hugo är med och får dessutom frispark. Men nu är det Häcken som ångar på för ledningsmål. 

54: Farligt inlägg mot Häckens John Chibuike som står helt ensam i straffområdet. Men når inte riktigt upp och bollen smiter förbi honom...

50: GIF-Hörna som rensas bort av Häckenförsvaret. Ännu en hörna - den här gången lite farligare, men Häckenförsvararna kan rensa än en gång. 

48: Hugo tacklas in i målet, med bollen i famnen. Men lugn, inget mål, frispark till Hugo.

Andra halvlek har just startat! 

Första halvlek är slut!

Häcken hade en del boll i inledningen av matchen och tog också ledningen, kanske inte helt rättvist eftersom Häcken inte hade några riktigt farliga chanser. Men GIF kom tillbaka och tog över mer och mer av matchen. Efter flera farliga frisparkslägen blev det till slut utdelning för U21-succén Marcus Bergs storebror Jonatan Berg. En mycket välslagen frispark som Häckens målvakt var chanslös på. Det ser bra ut för GIF inför andra halvleken...

Första halvleken i siffror:

Frisparkar: 8-10.

Hörnor: 3-3.

Offside: 2-1.

Bollinnehav: 39-61.

Avslut totalt: 5-6.

Avslut på mål: 2-2.

Avslut i målställning: 1-0.

42: Häcken har en riktigt farlig frispark som smiter precis utanför stolpen.

GIF- Häcken 1-1

40: MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Jonatan Berg skruvar in frisparken i vänsterkrysset och det är utjämnat! "Elegant frispark, fantastico" hörs från läktarplats! 

39: Det tar tvärstopp för Lantto fem meter innan straffområdet, frispark i farligt läge för Berg.

37: Jawo slår ett snyggt inlägg mot Berggren i straffområdet, men tyvärr lurar han inte sina gamla lagkompisar i Häckenförsvaret. Applåder på Strömvallen.

35: Matchens andra varning, även den går till Häcken. Peter Nyström som är för tuff i duellen med Jawo en bit in på Häckens planhalva.

34: Hasse Berggren får flest frisparkar mot sig. Nu lir han avblåst för att han är för tuff i en luftduell. 

32: Johan Lind i Häcken får en varning när han sätter stopp för Dahlén på vänsterkanten.

31: Misslyckad hörna för Häcken, slutar i ett volleyskott 10 meter över mål.

30: Jonas Henriksson, igen, slår ett farligt inlägg från högerkanten, ingen Häckenspelare når den dock och det blir hörna för Häcken, deras första. 

28: Nu är det GIF som skapar det mesta. Även om Häcken just nu stormar fram på vänsterkanten. Bollen rinner dock iväg och Hugo rensar högt över läktaren.

24: Jawo får frispark till höger om straffområdet som Dahlén skruvar in mot straffpunkten. Häckenförsvarare nickrensar men Lantto tar omhand och klipper till på volley, men högt över den här gången. 

23: Jonatan Berg slår en hård frispark men tyvärr rakt i famnen på Christoffer Källqvist i Häckenmålet.

22: Berggren görs omkull 20 meter bakom straffområdet, farligt frisparksläge. 

18: Häcken trycker på för ytterligare ett mål, men skottet går högt, högt över.

17: MÅL! Häcken tar ledningen genom Jonas Henriksson som lurar Theorin i straffområdet. Hugo vill ha det till hands men det köper inte domaren. 1-0 till Häcken och Jonas Henrikssons tredje mål för i år. 

GIF-Häcken 0-1

16: Farlig hörna som till slut rensas bort av Häckenförsvaret.

14: En variant som höll på att bli en farlig kontring för Häcken, men istället trycker GIF på och är så nära ett ledningsmål, istället, ännu en hörna.

13: Frispark för GIF en bit utanför straffområdet som Häcken nickar till matchens första hörna.

10: Riktigt farlig chans för Hasse Berggren, det går ett sus på Strömvallen, men inget mål och applåder för GIF:s anfall!

8: Mycket boll för Häcken, men inga farliga chanser, än.

5: Omar Jawo slår en frispark mot Hasse Berggren i Häckens straffområde, tyvärr blir det inget mer än en offside...

2: Hugo räddar ett skott som går rakt på mål! I övrigt högt tempo från både GIF och Häcken!

Matchen är igång!

Häckens klack består av en trogen supporter som frenetiskt viftar med den svartgula flaggan. En hel del folk på plats i solskenet på Strömvallen!

Fem minuter kvar till avspark! Jawos ljumske verkar okej, han finns med på mittfältet. Inga överraskningar i Gefles startelva. Häckens skyttekung Mathias Ranégie startar på bänken. 

Mer läsning

Annons