Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen; Så gick GIF vidare

Gefle IF är vidare i Europa leagues kvalspel, efter seger mot Runavik från Färöarna. Så här gick det till, kolla Matchbloggen.

Annons

GIF-Runavik 2-1 slut

Om en vecka är det Råsunda som gäller igen, då ställs GIF mot Dynamo Tbilisi i den andra kvalomgången.

Matchen slut. GIF vinner med 2-1 och går vidare till nästa kvalomgång med sammanlagt 4-1. Kvällens målskyttar var Hasse Berggren och Daniel Bernhardsson.

90+3 min: 2-1 Potemkin

Det sista som händer i matchen är att Runavik reduverar, men det spelar ingen roll - GIF är vidare till nästa kvalomgång.

87 min: Runavik sticker upp här i slutet av matchen och har skapat ett par vassa lägen - men alldeles nyss var istället Lantto nära ett 3-0-mål med ett giftigt skott.

79 min: Danielsen får matchens tredje varning, alla tre för Runavik.

Speakern ropar ut kvällens publiksiffra: 380

70 min: Byte: GIF: Hjalmar Öhagen ut, Eric Larsson in.


63 min: 2-0 Hasse Berggren

Berggren har bara varit på planen i tre minuter när han får bollen av Gerndt i höjd med straffområdeslinjen. Skottet är inte märkvärdigt men slinker ändå in vid målvaktens högra stolpe. 2-0 och GIF med stormsteg på väg mot den andra kvalomgången.

60 min: Byte, GIF: Orlov ut, Berggren in.

54 min: Orlov dras i tröjan strax utanför straffområdet och Joensen får syna det gula kortet. Frisparken tar Gerndt hand om och  får iväg en riktig projektil som går i ribban och studsar ner strax framför mållinjen. På returen är flera GIF-spelare framme och hugger men alltjämt 1-0.

53 min: Byte GIF: Mikael Dahlberg ersätter Marcus Hansson på mitten.

Andra halvlek är i gång. Inga byten att rapportera i GIF. Vi ska väl för ordningens skull redovisa vilka som sitter på bänken i GIF i dag. Det är förutom reservmålvakten Emil Hedvall också Hasse Bergren, Mikael Dahlberg, Jens Portin, Öyvind Gram, Bernhard Nyström och Eric Larsson

Första halvlek slut. Inget snack om att GIF leder rättvist. Runavik måste göra tre mål i andra halvlek för att inte deras Europaäventyr ska ta slut på Råsunda i kväll.

42 min: Bra skott av Lantto som smiter strax över.

Slut mellan Flora och Dynamo Tbilisi - det blev 0-0 vilket tar georgierna vidare med sammanlagt 2-1. Så går Gefle vidare i kväll, mycket - om inte allt - tyder ju på det just nu, väntar Dynamo Tbilisi i nästa omgång, första matchen hemma, det vill säga på Råsunda om en vecka precis.

GIF har bra kontroll på matchen, Runavik försöker hitta vägar framåt men har problem i sista tredjedelen även om Hugosson nu fått göra sin första räddning, ett rätt tamt avslut dock.

35 min: Runavik tvingas till ett byte, Hansen linkar ut, Potemkin ersätter.

Vi noterar att gästernas Petersen fick en varning i samband med frisparkssituationen.


22 min: 1-0 Daniel Bernhardsson
.

Alexander Gerndt fälls strax utanför straffområdet, tar själv hand om frisparken - målvakten lämnar retur på Gerndts skott som lagkapten Bernhardsson håller sig framme på och sätter 1-0 på. Nu är det fart på GIF-klacken kan ni tro!

18 min: Fortfarande mållöst men helt klart har Runavik kommit in bättre i matchen, dock utan att skapa några farligheter.

Det är vattnat på Råsunda innan matchen och det verkar inte gynna GIF-spelarna som har problem med underlaget.

Mycket Gefle inledningsvis, kanske inte direkt oväntat.

9 min: Bernhardsson får träff med pannen på Öhagens hörna - mitt på målvakten. Ett bra läge.

4 min: GIF har matchens första farlighet, en nick strax över av Marcus Hansson.

Matchen är i gång!

18:57: Tja, 500 åskådare på en arena som tar över 30 000 kan som ni själva förstår upplevas en aning ödsligt men det här kan nog bli trevligt ändå, vädret är av bästa sommartyp och snart är lagen på väg in. Inte bara GIF-fans på plats, ett 30-tal Runaviksfans har också räknats in på Råsundas västra läktare.

18:39: På Råsunda har som bekant GIF ett utmärkt utgångsläge efter 2-0-segern på Färöarna. Det är ungefär 20 minuter kvar till avspark.

18:35: Avancerar GIF i kväll väntar segraren i mötet mellan estniska FC Flora och georgiska Dynamo Tbilisi i den andra kvalomgången. Där har Flora hemmaplan i kväll och i paus är ställningen 0-0, så i skrivande stund är georgierna vidare efter 2-1-segern på hemmaplan. Men ett enda estniskt mål skulle ändra på den saken...

18.20: Så här startar GIF:

Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Sebastian Senatore - Jonas Lantto, Marcus Hansson, Yussif Chibsah, Hjalmar Öhagen - Alexander Gerndt, Jakob Orlov.

Mer läsning

Annons