Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide: Göteborg–Gefle

IFK Göteborg–Gefle IF
Gamla Ullevi, 19.00
(PPV, 18.54)

Annons

Skador/avstängningar

Sebastian Eriksson (avstängd), Hjalmar Jonsson (ljumske),

Yannick Bapupa (hjärnskakning), Andreas Dahlén (blödning i en muskel i högra underbenet), Emil Hedvall (höftskadad), Olof Mård (överansträdning baksida lår), Bernhard Nyström (hjärnskakning), Hjalmar Öhagen (på väg tillbaka från sjukdom).

... Gefle IF tvingas till en del förändringar på grund av skador. Andreas Dahlén ersätts på vänsterbacken av Jonathan Hellström, Yannick Bapupa ersätts på mitten av Johannes Ericsson. Övriga skador är på bänkspelare.

... Kalle Svensson gör comeback för IFK Göteborg. Den tidigare landslagsmässige backen har varit skadad sedan återkomsten från proffsäventyret i Glasgow Rangers.

... juniormålvakten Tobias Skärberg får för första gången sitta på bänken i allsvenskan då GIF:s reservmålvakt Emil Hedvall är skadad .

... IFK Göteborg har vunnit sina tre hemmamatcher med totalt 10–0 i målskillnad. GIF å andra sidan är obesegrat borta och har bara släppt in ett mål utanför Strömvallen.

... Gefle IF för första gången spelar på nybyggda Gamla Ullevi. Laget bekantade sig med arenan i går kväll när spelare och ledare var på plats för att se nästa motståndare, Brommapojkarna, möta Örgryte.

– Vi vet att vi kommer att få möta en oerhört skicklig och disciplinerad motståndare som har en spelidé som de alltid står fast vid på ett mycket imponerande sätt. En mycket tuff uppgift väntar oss.

– IFK Göteborg är ett energilag, anfallsglatt med hög intensitet. Vi måste vara på vår vakt eftersom de har så snabbt djupledsspel. Tobias Hysén är väldigt snabb och djärv och är viktig för deras anfallsspel, samtidigt som Robin Söder och Pontus Wernbloom är tunga. Vi är beredda på att de kommer att sätta tryck.

4/5 Elfsborg (b)0–2

28/4 Örebro (h)1–0

23/4 Hammarby (b)1–0

20/4 Örgryte (h)3–0

15/4 Häcken (b)1–4

4/5 Örebro (h)2–0

29/4 Malmö (b)0–0

23/4 Gais (h)0–0

19/4 Elfsborg (h)1–2

15/4 Djurgården (b)0–0

Förra säsongen

26/7 Gefle–Göteborg0–1

19/7 Göteborg–Gefle3–0

IFK Göteborg–Gefle IF2–0

AIK–Häcken1–1

Malmö FF–Djurgården3–1

Halmstad–Örgryte0–0

Gais–Elfsborg1–2

Kalmar–Trelleborg2–0

Brommapojkarna–Helsingborg1–3

Örebro–Hammarby3–0

Mer läsning

Annons