Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden

Västerås SK–SAIK ABB Arena, 19.00 (SVT24, 19.00)

Annons

Joel Othén (Patrick Kaemmerlé) – Marcus Wedin, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Robin Mohlén) – Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén (Simon Jansson, Ted Haraldsson) – Daniel Mossberg, Patrik Södergren (Mikko Aarni).

Mesta mästarna ställer upp med samma gäng som i tidigare semifinalmatcher. Tränaren Andreas Westman rapporterar att stämningen är på topp, trots 7–4-förlusten senast.

– Det är en häftig matchserie och det blev som jag hade förutspått, riktigt jämnt. Det svänger hit och dit och det är kamp hela tiden, säger Westman.

Från sitt eget manskap lyfter han fram viktiga pjäser som målvakten Daniel Kjörling och mittfältaren Tobias Holmberg.

– De är i riktigt bra form och har visat vägen för oss. Sedan gjorde Jonas Nilsson en bra match senast och jag hoppas att han fortsätter på den vägen.

– Ja, det finns en detalj. Han har nummer 13 på ryggen och heter Muhrén i efternamn. Det händer extra mycket när han är inblandad.

Mikko Aarni fanns med på träningen i går och Ola Grönberg räknar med att han kommer att spela.

– Ja, det är målsättningen. Han följer med till Västerås, säger Grönberg som i går kväll inte kunde leverera en klar startelva.

Grönberg poängterar att det handlar lika mycket om psykologi som kunnande i kväll.

– Bland det viktigaste just nu är att man är mentalt förberedd. Det handlar inte bara om bandy, utan det är lika mycket psykiskt. Vi ska gå in med inställningen att vi bara har något att vinna. Pressen är på Västerås och de kan nog känna ett visst tryck på axlarna från hemmapubliken.

Han rankar segerchanserna som väldigt goda.

– Det finns så mycket kvalitet i det här laget. Vi vet att det kommer att krävas en rejäl arbetsinsats och otroligt mycket tålamod, säger Ola Grönberg.

... Mikko Aarni troligen kommer att spela.

... Västerås ledde den femte och avgörande semifinalmatchen mot Edsbyn i fjol med 3–0, med en kvart kvar att spela. Edsbyn vände och vann med 4–3.

... SAIK kan nå sin andra raka SM-final.

... SAIK har vunnit en gång i ABB Arena den här säsongen (4–3 i sista elitserieomgången).

15/3: SAIK (b)4–7

12/3: SAIK (h)5–3

10/3: SAIK (h)5–4 sd

8/3: SAIK (b)1–4

3/3: Broberg (h)8–0

15/3: Västerås (h)7–4

12/3: Västerås (b)3–5

10/3: Västerås (b)4–5 sd

8/3: Västerås (h)4–1

3/3: Hammarby (h)5–4

Västerås–SAIK5–4

Mer läsning

Annons