Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden

Västerås–SAIK ABB Arena, 19.00 (Ingen Tv-sändning)

Annons

Joel Othén (Patrick Kaemmerle) – Patrik Södergren, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Marcus Wedin) – Stefan Söderholm, Magnus Muhrén, Daniel Berlin, (Simon Jansson, Ted Haraldsson) – Daniel Mossberg, Mikko Aarni (Robin Mohlén).

Läget i lagen

Kommer naturligtvis laddade med revanschlusta efter förlusten på Jernvallen i söndags. Här är det meningen att det ska bli ett annat VSK på hemmabanan. Den kommer att spelas under perfekta förutsättningar inomhus till skillnad mot för senast då det snöade hela tiden.

– Det var våran första snömatch den här säsongen och det var ju inte så lyckat för vårt spel, säger assisterande tränaren Jonas Holgersson till VSK:s hemsida.

Västerås säger sig redan ha lagt förlusten bakom sig.

– Sandviken hade många fler spelare som var bättre än våra. De jobbade mycket bättre hela matchen, säger Holgersson som nu vill se en ändring på det.

– Det var inte så jobbigt att förlora den här matchen för vi kände att vi kan så mycket bättre, säger också mittfältaren Ted Andersson till hemsidan.

Inga större ändringar i laget kommer att göras.

Tränade lätt i går kväll. Det handlade mera om att spelarna åkte av sig lite och så nöttes en del små detaljer. Förutom Daniel Mossbergs lårkaka har också Mikko Aarni känning i en ljumske och Kalle Mårtensson är också tveksam.

– Vi tar besluten när vi åker från Sandviken mot Västerås efter en sista kontroll. Innan dess vill jag inte spekulera i vilka som spelar eller inte, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Han var i alla fall förstås nöjd med lagets insatas i den första semifinalen.

– Vi gjorde det riktigt bra i snön. Men nu blir det en helt annan match. Men det passar oss också bra att det blir bättre yttre förutsättningar och vi gillar att spela när isen är

... SAIK-junioren Kalle Mårtensson var med juniorlaget för slutspel borta mot Vänersborg i går. Oklart om han finns med i A-lagsmatchen.

... Mikko Aarni är i kanonform och gjort mål i alla tre slutspelsmatcher. Synd om hans ljumske skulle sätta stopp för spel i kväll.

...Robin Mohlén som egentligen inte skulle spela i söndags gjorde ett snyggt mål på volley fram till 3–1.

8/3 SAIK (b)1–4

3/3 Broberg (h)8–0

1/3 Broberg (b)5–1

22/2 SAIK (h)3–4

18/2 Hammarby (b)8–5

8/3 Västerås (h)4–1

3/3 Hammarby (h)5–4

1/3 Hammarby (b)10–4

22/2 Västerås (b)4–3

18/2 Bollnäs (h)6–2

Vi tippar

Västerås–SAIK4–3

Mer läsning

Annons