Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden

SAIK–Sirius, Göransson Arena, 16.00 (Ingen Tv-sändning)

Annons

SAIK-laget

Joel Othén (Johan Wikgren) – Daniel Bäck, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Daniel ”Zeke” Eriksson (Joakim Bergman) – Daniel Berlin, Ted Haraldsson (Alexander Driagin) – Daniel Mossberg, Christoffer Edlund, Magnus Muhrén (Mikko Aarni, Kalle Mårtensson).

Skador

SAIK: Inga

Sirius: Mattias Wiberg (ögonskada)

Notera att...

... SAIK-tränaren Ola Grönberg låg nedbäddad och sjuk med feber i går. Tveksamt om han finns med på bänken i dag.

... SAIK fortsätter med samma lag som senast.

... SAIK åkte buss hem i onsdagsnatt och körde rehab-träning i torsdags och ett ispass i går.

... Sirius var förra säsongens stora överraskning när man gick till SM-semifinal, men föll där mot Edsbyn med 3–1 i matcher.

Tränarna säger

Thony Lindquist, SAIK:

– Vi har pratat av oss efter förlusten mot Villa och är fulla av tillförsikt inför matchen mot Sirius. Hoppas att det kommer mycket publik också, Brynäs in hockeyn har ju visat att lördagar är en bra dag, så vi hoppas att det ska vara det för oss i bandyn också.

– Sirius är ett lag som gjorde det fantastiskt bra förra säsongen. Dom är täta hemåt och det gäller att vänta in rätt lägen för oss att slå till framåt. Men vi har en strategi för hur vi ska besegra dem.

Mats Söderman, Sirius:

– Självklart är SAIK skyhöga favoriter i den här matchen, dom är i mitt tyckte Sveriges bästa lag. Men vi är absolut inte slagna på förhand utan ser fram emot att spela. Det är ju fina förutsättningar i arenan och vi ska spela vårt spel.

– Tyvärr är vi kanske inte riktigt på den nivån vi avslutade säsongen i fjol ännu. Men vi är hyfsat på gång i alla fall.

Två senaste

SAIK:

4/11 Villa (b)5–8

30/10 Edsbyn (h)8–2

Sirius:

3/11 Katrineholm (h)11–2

30/10 Bollnäs (b)3–6

Vi tippar, d agens matcher:

SAIK–Sirius7–2

Vetlanda–Villa-Lidköping3–6

Katrineholm–Falun2–5

Vänersborg–Västerås4–8

Tisdag: Västerås–Broberg. Onsdag: Edsbyn–Vänersborg, Falun–Sandviken, Haparanda–Bollnäs, Kungälv–Katrineholm, Sirius–Vetlanda, Villa-Lidköping–Hammarby.

Annons