Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Elfsborg–Gefle IF

Borås Arena, 18.00

(PPV sport, 17.54)

Annons

James Keene (magsår), Martin Eriksson (vaden), Anders Svensson (avstängd), Helgi Danielsson (avstängd), Magnus Haglund (avstängd).

Hasse Berggren (hälproblem), Jonathan Hellström (ljumske).

...Elfsborg vann vårmötet den 19 april på Strömvallen med 1–2. Hasse Berggren gjorde GIF:s mål och Anders Svensson satte avgörande 2–1 för Elfsborg – i 94:e matchminuten.

...Gefle har inte förlorat mot Elfsborg på tre raka bortamatcher. Såväl 2006 som 2008 vann Gefle med 1–0 på Borås Arena och 2007 slutade bortamötet oavgjort med 1–1.

...Elfsborgs tränare Magnus Haglund är för första gången avstängd och sitter på läktaren i dagens match. Haglund visades upp på läktaren i matchen mot Kalmar förra söndagen efter alltför högljudda protester mot ett domslut.

...nyförvärvet Linus Bolin finns med i truppen som i går åkte till Borås. I övrigt är det samma 17 spelare som fanns med mot Djurgården.

...Elfsborg saknar James Keene som gjorde två mål i matchen mot Braga och tog Elfsborg vidare i Europa league i torsdags. Han kom hem från sjukhuset i går där man konstaterat att han led av blödande magsår. Engelsmannen kan vara tillbaka nästa helg.

...Elfsborg så sent som i torsdags spelade 90 minuter i Europa league mot Portugisiska laget Braga.

– Det är alltid tuffa matcher mot Gefle och den här matchen blir inget undantag. Det gäller för oss att försvara oss mot deras kontringar och att trötta ut deras försvar. Det var en jämn match i våras men vi fick chansen att avgöra på övertid och hade lite tur och vann den matchen. Men Gefle har lyckats bra här i Borås. De har lyckats försvara sig fullt ut här tidigare och därför har vi inte vunnit på tre matcher nu.

– Alla nio matcher hittills mellan oss har varit jämna matcher som slutat oavgjort eller med uddamålsvinst. De spelar ofta väldigt optimistiskt på hemmaplan och det gäller för oss att utnyttja det, men också att kunna stå emot deras spel. De är i bra form och vann ju mot Braga men jag tror att vi har en god chans. Elfsborg har ett bra lag och det finns bra ersättare för de spelare som är borta i Elfsborg. ”Amo” kommer säkert att få göra debut från start i Elfsborg, men grabbarna känner ju honom så de vet hur han ska tas.

2/8 Kalmar (b)1–3

26/7 Djurgården (h)3–1

19/7 Djurgården (b)2–1

12/7 Helsingborg (b)2–3

6/7 Örgryte (h)3–0

3/8 Djurgården (h)2–0

26/7 Helsingborg (b)0–2

19/7 Helsingborg (h)0–2

12/7 Örgryte (b)2–2

5/7 Häcken (h)1–1

9/11 Gefle–Elfsborg1–2

9/7 Elfsborg–Gefle IF0–1

Elfsborg–Gefle1–1

Djurgården–Hammarby1–2

Helsingborg–Örebro2–0

Halmstad–Kalmar1–2

Örgryte–IFK Göteborg0–3

AIK–Brommapojkarna2–1

Trelleborg–Malmö0–2

Kalmar FF–Gefle IF, Hammarby–Elfsborg. IFK Göteborg–Helsingborg, BP–Trelleborg. Örebro–Djurgården, Gais–Örgryte, Malmö–Häcken, Halmstad–AIK.

Annons