Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: SAIK–Broberg

Jernvallen, kl 15.00 på annandagen

Annons

Joel Othén (Patrik Kaemmerle) – Marcus Wedin, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Erik Rosengren) – Daniel Berlin, Daniel Mossberg, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén (Robin Mohlén, Simon Jansson) – Mikko Aarni (Patrik Södergren).

Läget i lagen

Ola Grönbergs lag kommer med full styrka till annandagen och det finns alltså inga skador att rapportera om. Magnus Muhrén fick utgå med en lårkaka i matchen mot Sirius och tränade lite lätt i helgen. I går körde han egen träning och meddelade efteråt till Grönberg att han var fit-for-fight.

– Vi har varit nedkörda ett tag tack vare tuffa träningar och så, men till annandagen tror jag att spelarna kommer känna sig piggare i benen och jag hoppas det kommer ge resultat, säger tränare Grönberg.

Bortalaget har ett ungt och lovande lag som säkert kan hota SAIK på Jernvallen. En viktig spelare riskerar dock att missa matchen. Stefan Larsson har missat ett par matcher på grund av skada och det är osäkert med hans medverkan.

Broberg var nära att slå Västerås på hemmaplan senast, men förlorade med uddamålet. I matchen innan besegrades Örebro med 7–4 och då gjorde P-J Wikström fyra mål, varav två på straff.

... matchen är en av tre som börjar 15.00.

... SAIK har tre förluster på de fem senaste matcherna, varav två raka.

... Broberg däremot har gått starkt på slutet och har tre segrar och två förluster. Den ena med 2–4 mot Sirius och nu senast uddamålsförlust, 2–3, mot Västerås.

... det troligtvis blir mycket bortasupportrar också. Flertalet bussar med Brobergfans kommer till Jernvallen.

... Sandvikens Magnus Muhrén toppar poängligan i elitserien. 29 poäng har det hittills blivit uppdelade på 17 mål och tolv assist. Den bästa Brobergspelaren hamnar bara på 20:e plats i poängligan. Det är Johan Koch med sina tio mål och två assist.

...Sandvikens Linus Forslund har skrivit på för Örebro. Det blev klart under söndagen då han skrev på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Skutskär som har lånat Forslund i några matcher tvingas därför att spela utan honom resten av säsongen.

Han har gjort tre mål denna säsong på sina sju matcher i A–lagströjan. I måndags gjorde han sin första träning med laget och han är spelklar redan till annandagsderbyt mot Västerås. Örebro ligger just nu näst sist i serien med fyra poäng på elva matcher.

19 dec. Sirius (b)3–4

12 dec Vänersborg (h)2–8

10 dec. Vetlanda (b)6–4

28 nov. Villa (h)8–2

26 nov. Edsbyn (b)3–5

19 dec. Västerås (h)2–3

14 dec. Örebro (b)7–4

10 dec. Bollnäs (h)5–1

30 nov. Sirius (h)2–4

26 nov Vänersborg (b)3–2

SAIK–Broberg4–3

Hammarby–Sirius3–4

Kungälv–Villa-Lidköping4–4

Västerås–Örebro6–2

Motala–Vetlanda2–5

Bollnäs–Edsbyn3–7

Gripen–Vänersborg2–4

Mer läsning

Annons