Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: SAIK–Motala

Jernvallen, 17.00
(Ingen tv-sändning)

Annons

SAIK-laget

Joel Othén (Patrick Kaemmerle) – Patrik Södergren, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg – Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Daniel Mossberg – Kalle Mårtensson, Simon Jansson.

Avbytare: Erik Rosengren, Ted Haraldsson, Robin Mohlén, Marcus Wedin.

Läget i lagen

Tränaren Ola Grönberg har en del att fundera på. Magnus Muhrén är avstängd efter det utbrott han fick i slutet av förlustmatchen mot Kungälv, Mikko Aarni är skadad och kan inte spela, målvakten Joel Othén är, eller har i alla fall varit, magsjuk och både Mikael Nilsson och Patrik Södergren har skador som gör att spel i kväll är tveksamt.

– Förhoppningsvis kan både Södergren och Micke spela, de får testa på uppvärmningen, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Och Joel Othén har hopp om spel.

– Det finns en chans, men jag måste avvakta till morgonen och se hur jag känner. Jag är i alla fall feberfri och har inte spytt sedan i går (läs fredag), säger Othén.

Hur det än blir med de tveksamma får SAIK i ännu högre grad än tidigare lita till sina talangfulla ungdomar. Bland annat består anfallsparet av orutinerade Simon Jansson/Kalle Mårtensson.

– Det är alltid oroligt att inte veta vilket lag man kan ställa på benen. Nu får de unga ta ett större ansvar, säger Grönberg.

Har ekonomiska problem och gick i veckan ut med att man håller inne tre månadslöner för spelarna. Dessutom skickades ryska spelarna Ivan Bojko och Alexej Kitkov hem.

– Spelmässigt betyder det inte så mycket för oss, ska jag vara helt ärlig har de (ryssarna) inte bidragit med så mycket. Men vi får en tunnare trupp och är känsligare för skador, säger Motalatränaren Dennis Gustavsson.

I övrigt har nästjumbon fullt lag, vilket innebär att viktige Patrik Spångberg – som fick en smäll på revbenet mot Hammarby – trots allt kan spela.

– Han körde för fullt på sista träningen och hade inte ont alls, säger Gustavsson, som trots ekonomiska bekymmer ställer ett motiverat lag på Jernvallens is.

– För oss är de sista fem matcherna som cupmatcher. Vi har lovat varandra att alla ska kriga för poängen och tömma sig helt.

Notera att...

... SAIK är utanför topp fyra i tabellen och siktar förstås på att ta sig tillbaka dit för att få två hemmamatcher i kvartsfinalen, som avgörs i bäst av tre (sämst placerade lag börjar hemma). ”Vi känner oss trygga på hemmaplan, men det är så pass jämnt mellan lagen att det inte är säkert att det lag som placerar sig högst vinner i kvarten”, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

... Magnus Muhrén gjorde två mål mot Kungälv och leder elitseriens poängliga. Han är dock avstängd i kvällens match.

... SAIK:s anfallspar för kvällen, Simon Jansson och Kalle Mårtensson, har gjort åtta mål tillsammans. Jansson sju och Mårtensson ett.

... SAIK vann med 3–2 i bortamatchen mot Motala.

... Ola Grönberg tränade Motala förra säsongen. ”Det är alltid speciellt att möta lag man tränat året innan. Man vill inte få stryk av dem, absolut inte. Särskilt inte på hemmaplan”, säger Grönberg.

Fem senaste

4/2 Kungälv (b)2–3

1/2 Edsbyn (h)3–4

30/1 Villa (b)5–1

28/1 Vetlanda (h)5–4

13/1 Vänersborg (b)3–3

4/2 Hammarby (h)3–8

1/2 Gripen (b)5–7

30/1 Bollnäs (h)0–5

28/1 Kungälv (h)4–1

13/1 Edsbyn (b)2–8

Vi tippar

SAIK–Motala7–3

Sirius–Vetlanda5–4

Örebro–Edsbyn1–9

 

Annons