Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Sirius–SAIK Studenternas IP, 19.00

Annons

Joel Othén – Patrik Södergren, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Erik Rosengren, Marcus Wedin) – Daniel Berlin, Simon Jansson, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén (Ted Haraldsson, Robin Mohlén, Daniel Mossberg) – Mikko Aarni (Linus Forslund, Patrik Södergren).

Uppsalalaget är ett lag i storform och har vunnit fem raka matcher. Bland annat bortaslogs Västerås med imponerande 4–1. Innan dess radade man upp segrar mot, i tur och ordning; Örebro, Broberg, Bollnäs och det Vänersborg som enkelt besegrade SAIK på Jernvallen.

– Att vi ligger där vi gör beror på att vi fortsätter att göra bra saker, har ett bra driv och en tydlig känsla för det vi gör, sa tränaren Magnus Berglund till siriusbandy.nu.

Läget i Sandvikens trupp är perfekt och alla spelare finns tillgängliga för spel i dagens match. Det betyder att Daniel Mossberg kommer att finnas med i laget. Om han spelar från start är osäkert då tränaren Ola Grönberg bara lämnade en trupp i går.

Han sticker inte under stol med att det är ett bra lag SAIK kommer möta.

– De är riktigt vassa nu. De är ett hårt arbetande lag som är svårspelade på Studenternas. Men det är de som är hemmalag och som ska bjuda upp till dans och som väntas föra spelet. Det kan passa oss, sa Ola Grönberg efter gårdagens träning.

... Det är gratis inträde till dagens match. Mellan 80–100 företag sponsrar matchen och därför kommer ni in gratis.

... Sirius hittills inte har tappat en enda poäng på Studenternas. Fem hemmamatcher har resulterat i fem segrar och 33–16 i målskillnad.

... Sirius också släpper in mycket mål – flest av lagen på slutspelsplats.

... SAIK söker gruvlig revansch efter pinsamma 2–8 hemma mot Vänersborg.

... SAIK har tre spelare uttagna i 25-mannatruppen till VM. Räkna med att Muhrén, Berlin och Mossberg gör allt för att visa att de hör bland de slutliga 18 spelarna.

14 dec. Västerås (b)4–1

10 dec. Örebro (h)7–1

30 nov. Broberg (b)4–2

26 nov. Bollnäs (h)9–5

23 nov Vänersborg (h)3–1

12 dec Vänersborg (h)2–8

10 dec. Vetlanda (b)6–4

28 nov. Villa (h)8–2

26 nov. Edsbyn (b)3–5

23 nov. Kungälv (h)7–3

Broberg–Västerås4–5

Edsbyn–Kungälv7–2

Sirius–Sandviken4–4

Vetlanda–Gripen6–3

Villa-Lidköping–Motala3–2

Vänersborg–Hammarby4–5

Örebro–Bollnäs3–6

Annons