Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Trelleborg-Gefle IF

Trelleborg–Gefle IF Vångavallen, 15.00 (ppv, 14.55)

Annons

GIF-laget
Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Anders Wikström, Daniel Theorin, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Yussif Chibsah, Mathias Woxlin, Johan Claesson – Hasse Berggren, Daniel Westlin.
Ersättare: Peter Bergqvist, Thomas Hedlund, Andreas Revahl, Johannes Ericsson, Jonas Lantto, Alexander Gerndt.
Läget i lagen
Trelleborg: Spelade en av säsongens tråkigaste matcher mot IFK Göteborg. Det kanske till och med var den tråkigaste. Matchen slutade 0–0, precis som skotten på mål, inget skott på mål under hela matchen alltså. I stället så snodde domaren Jonas Eriksson strålkastarljuset när han var tvungen att bryta i paus efter att ha stukat foten. In kom fjärdedomaren Patrik Magnetorp, 24 år gammal.
I de fyra senaste matcherna har Trelleborg ställts mot de fyra högst placerade lagen den här säsongen och man har gjort det med ett imponerande facit. Endast en förlust (1–4 mot Elfsborg) har det blivit mot topplagen. En seger (2–1 mot Kalmar) och två oavgjorda via 0–0 mot Göteborg och 1–1 mot Helsingborg har det blivit.
- Vi vill avsluta säsongen på ett bra sätt. Om vi ska vinna matchen kommer det att krävas lite rappare fötter, en större löpvilja i anfallet och ett bättre passningspel jämfört med senast mot Göteborg, säger tränaren Tom Prahl.
Gefle: Kommer från en snöplig förlust mot Kalmar med 1–3 där GIF faktiskt var nära att göra ett ledningsmål i andra halvlek. Men istället avgjorde Patrik Ingelsten när han fick Mattias Hugossons utboxning på axeln och sedan in i mål. Gefle hade dessförinnan sex matcher i rad utan förlust.
– Vi är i bra form och har presterat bra på senaste tiden. Men vi möter ett lag som också är i bra form och det kommer krävas att vi presterar så bra vi kan. Vi har gjort ett par stabila matcher och med en sån första halva av säsongen så tar det tid innan självförtroendet har byggts upp.
Skadeläget i Gefle vägrar ljusna och Amadou Jawo finns troligen inte med den här matchen heller. Mathias Woxlin kommer enligt Pelle Olsson att finnas med i laget, men inte nödvändigtvis få spela.
Anders Wikström däremot är fit for fight igen.
Notera att...
... Trelleborg gör två ändringar i laget från senaste matchen. Erik Sundin är tillbaka efter avstängning och även Yousef Fahkro tar en plats i 16-mannatruppen.
... TFF hittills bara har släppt in 27 mål. Det betyder att man är tredje bäst i serien på att hålla tätt. Elfsborg (17 insläppta) och Göteborg (23). Men samtidigt så gör man inte så många mål. 27 stycken betyder att man är fjärde sämst i serien på att producera. Endast bottentrion är sämre.
... Anders Wikström är spelklar igen medan det är mer osäkert med Mathias Woxlin och Amadou Jawo. Woxlin kommer i alla fall finnas med i truppen, medan Jawo testas i dag om han håller.
... Gefles i princip fixade kontraktet redan igår utan att ha spelat en enda minut. Eftersom Ljungskile förlorade mot Gais med 0–3 är nu GIF tre poäng före och hela 18 plusmål bättre. Gif Sundsvall kan i teorin gå förbi om man vinner sina båda återstående matchen samtidigt som Gefle förlorar båda.
... Det troligen kommer att bli väldigt glest med folk på Vångavallen. Trelleborg har allsvenskans sämsta hemmasnitt med 2811 personer.
Fem senaste
Trelleborg:

29 okt: Göteborg (h) 0–0
25 okt: Helsingborg (b) 1–1
21 okt: Elfsborg (b) 1–4
5 okt: Kalmar (h) 2–1
27 sept: Hammarby (b) 0–0
Gefle IF:
29 okt: Kalmar (b) 1–3
26 okt: Hammarby (h) 3–0
20 okt: Gif Sundsvall (b) 3–2
4 okt: Ljungskile (h) 1–1
28 sept: AIK (b) 1–1
Vi tippar dagens matcher:
Trelleborg–Gefle IF 1–1
Kalmar–IFK Norrköping 3–0
Gif Sundsvall–Örebro 1–3
AIK–Helsingborg 1–2

Mer läsning

Annons