Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misha flyttar hem och gör Mossberg sällskap

Misha Svechnikov bryter kontraktet med SAIK – och flyttar tillbaka till Ryssland.

Men svenska mästarna går inte lottlösa ur affären.

– Vi får en slant för honom, det får vi, säger SAIK:s starke man Arne Anderstedt.

Annons

Det blev en lyckad säsong i Sandviken, som slutade med SM-guld för Misha Svechnikov.

Men nu bryter 37-åringen sitt tvåårskontrakt med SAIK och flyttar tillbaka till Dynamo Moskva. Där blir han klubbkamrat med Daniel Mossberg, som nyligen också skrev på för den ryska storklubben.

– Dynamo har hela tiden sagt att de ville ha mig tillbaka. Vi har pratat kontinuerligt och nu har jag skrivit på ett ettårskontrakt, säger Misha till Ljusdals Posten.

Övergången ger också svenska mästarna från Sandviken en välbehövlig ekonomisk ersättning.

– Vi fick honom gratis från Dynamo och kan inte ta några stora summor från dem nu. Det handlar om moral också, säger Arne Anderstedt i SAIK.

Men uppskattningsvis får SAIK ändå ut cirka 100 000 kronor för Svechnikov. Och klubben har aldrig försökt sätta några käppar i hjulet för övergången.

– Vi har vetat om hans situation och diskuterat det här ganska öppet. Det har varit jobbigt för honom att pendla 17 mil enkel resa från Ljusdal tre-fyra dagar i veckan till träningar och matcher, berättar Arne Anderstedt.

Misha själv befinner sig i Ryssland för tillfället och har inte gått att nå på telefon för en kommentar. Men till Ljusdals Posten säger han att han trivts bra i Sandviken, men att just resorna blev för jobbiga.

– Väl i omklädningsrummet och ute på planen var det kanon, jag trivdes jättebra i gänget. Men vägen dit och därifrån blev inte riktigt som jag tänkt mig, säger han.

Arne Anderstedt kan bara acceptera att SAIK blir av med en av världens bästa spelare. Men kan ändå se tillbaka på ett lyckat samarbete.

– Misha har bidragit med väldigt mycket till oss under året. Vi vann guld och han har gett de unga spelarna mycket, det finns inget vi inte har fått genom att ta hit honom. Allt föll på sin plats.

• Hur ska ni ersätta Svechnikov?

– Vi följer en plan och den har vi hållit hittills, säger Arne Anderstedt.

• Hur går förhandlingarna med Johan Löfstedt från Vetlanda?

– Jag vet att han är utomlands just nu. Men han har ett kontraktsförslag från oss att ta ställning till.

Mer läsning

Annons