Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörka orosmoln svepte in över Strömvallen

Det dundrade ut en slags ­segersång från Häckens kabyss i Strömvallens inre på illa sjungen göteborgska.

Någon slängde igen ­dörren till Gefle IF:s dödstysta omklädningsrum utan att det stängde ut oljudet det minsta.

GIF-spelarna såg mest ut att sitta och skämmas över 0–2 och studera ett nedflyttningsspöke som nog kommer att sväva över laget långt, långt in i november.

Annons

– Just nu är det bara skit, suckade Olof Mård sedan han till slut fått av sig matchtröjan.

Några av hemmaspelarna försvann snabbt som ögat efter debaclet mot Häcken. Ett par drog en handduk över huvudet och andra satt med tomma ögon och bara stirrade rätt fram.

Ödesmättat? Ja, visst.

Lite för tidigt att med nio omgångar kvar att spela redan se slutet på den nu sex år långa sejouren i allsvenskan? Absolut.

Men det ser onekligen inte bra ut. Förlusten mot Häcken var ett kliv bakåt och att uppträda så passivt och illa i en så otroligt viktig match ger inga positiva signaler och vibbar inför avslutningen.

– Vi kan inte blunda för tabellen och vi måste börja vinna matcher och ta poäng någon gång. Så är det ju. Det här var inte bra – men vi måste se framåt och vi tror definitivt på oss själva och att vi kan klara av det här.

Hade resten av GIF-gänget visat samma tåga, samma vilja, samma känsla av att det är jäkligt roligt att spela allsvensk fotboll som den 20-åriga mittbacken gjorde i går hade kanske matchen slutat annorlunda.

– Äh, det vet jag inte. Vi är ett lag och alla är beroende av varandra. Jag av mina medspelare och dom av mig. Nu förlorade vi och då spelar allt annat ingen roll, sa Mård och tittade upp.

Men faktum var att han var hemmalagets bästa spelare i sin första allsvenska match för säsongen efter den tunga skadan han drabbades av.

– Det var i alla fall kul och skönt att vara tillbaka igen. Jämfört med förra säsongen vet jag vad det handlar om och känner mig rätt trygg.

Men han kunde inte hindra Häckens tunga forward Mathias Ranégie att bli tvåmålsskytt.

Det första efter en blixtsnabb omställning sedan GIF tappat bollen efter ett inkast mitt på Häckens planhalva och det andra fick han ostört nicka in på ett nytt inspel från hemmalagets högerkant.

– Klart det är jobbigt att hamna i underläge och vi fick jaga. Sedan hade vi väl den bästa perioden i matchen i slutskedet av första halvlek och vi sa i pausen att vi skulle fortsätta så och tro på vårat spel och utmana, sa Mård.

Så blev det inte. Inledningen av andra halvlek var inte alls bra och när Häcken gjorde 2–0 åtta minuter efter pausen hade gästerna redan radat upp två-tre riktigt bra chanser. Det underläget reste sig GIF sedan aldrig ifrån. Resten var en transportsträcka för Häcken.

Nu väntar ett EM-kval-uppehåll på två veckor och sedan väntar Helsingborg borta och Örebro borta.

– Vi får deppa nu, sedan glömma bort det här och göra några riktigt bra träningsveckor. Än är det många poäng kvar att spela om.

Mer läsning

Annons