Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot AIK kan ”Bernhard” bli straffskytt

AIK ligger på sjätte plats i tabellen, chansen på topplaceringarna är i stort sett borta och laget har vunnit en av de elva senaste matcherna. Läge för Gefle IF att åka till Råsunda och skrälla i eftermiddag... – Det är alltid kul att spela borta mot AIK. Men vi får väl se efteråt om det här läget passade oss, säger lagkaptenen Daniel Bernhardsson.

Annons

Han fokuserar mera på GIF:s utsatta tabelläge och att laget är i akut poängbehov än vilket lag som står på andra sidan.

– Det drar ihop sig nu och alla vet vad som gäller. Det är klart att vi gärna skulle haft flera poäng och inte vara inblandat i bottenstriden. Men nu är det som det är och vi får se det positiva i stället. Det är kul att spela fotbollsmatcher som gäller någonting.

GIF kommer till matchen med två oavgjorda resultat i bagaget. 1–1 mot Örebro och 0–0 mot Gais.

– Örebro är ju ett väldigt formstarkt lag och Gais är svårspelat och vi har tagit poäng av båda så formen känns helt okej. Men visst gäller det att börja vinna matcher också.

GIF ligger på kvalplatsen och har tre poäng upp till Ljungskile på säker mark med sju matcher kvar att spela. AIK ligger sexa i tabellen och har inte så mycket att spela för.

– Det brukar bli ganska öppna matcher mot AIK och det gäller för att utnyttja de ytor som kan bli vid omställningarna. Jag tror inte att matchen kommer att likna den mot Gais som är väldigt skickliga att stänga ytorna. Men självklart gäller det samtidigt se upp för AIK:s skickliga anfallsspel, säger Bernhardsson.

Han är ett av alternativen som straffskytt i händelse att det utdöms en sådan. Mathias Woxlin som har missat två raka har avsagt sig uppdraget.

– Det är jag eller Hasse Berggren som är alternativen. Men det bestämmer vi i så fall på planen om situationen uppkommer, avslutar Bernhardsson.

Annons