Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén stannar – och får sällskap av ”Zeke”

SAIK nobbade i går Dynamo Kazans bud på Magnus Muhrén.
– Lönen jag skulle få lockade. Men det känns skönt att slippa fundera mer på det här nu, säger Muhrén till Sporten.
SAIK-stjärnan blir kvar i SAIK – och får sällskap av Daniel ”Zeke” Eriksson.

Annons

Hela affären gällande SAIK, Dynamo Kazan och Magnus Muhrén handlade hela tiden om pengar och inget annat.

4 SAIK var villigt att sälja Muhrén mot rätt betalning för en välbehövlig förstärkning av klubbkassan.

4 Muhrén, som ju tidigare haft en del tveksamma upplevelser som bandyspelare i Ryssland, ville flytta tillbaka dit på grund av det löneförslag han fått från Kazan.

– Det, plus att det var frågan om en kortare tid och att det fanns en bra lösning där familjen kunde åka fram och tillbaka, gjorde att jag var sugen, säger Muhrén.

Men när Dynamo Kazan i går lade sitt bud till SAIK var det helt enkelt för dåligt.

– Det var inte så högt som det ryktats om och därmed var saken över för vår del. Efter noggranna diskussioner har vi fattat beslutet att behålla Magnus i SAIK, säger värvningschefen Arne Anderstedt.

Var det ett svårt beslut att ta?

– Nja, det vi skulle få för Muhrén vägde inte upp de åtaganden vi känner att vi har gentemot publik och sponsorer. Det är ett vågspel mellan det sportsliga och det ekonomiska. I slutänden handlar om att säkerställa framgång för föreningen.

– Sedan är det ju också så att vi gjort saker i tron att laget skulle se ut på ett visst sätt, pengar styr inte riktigt allt ändå. Vi har diskuterat det här med spelarna i laget också.

De har fått säga sitt?

– Ja, när man ska ta ställning till en så här pass kontroversiell sak vill man lyssna av med så många som möjligt.

Magnus Muhrén har själv varit involverad i hela processen.

– Jag har haft full insyn. Och om jag gått till Dynamo Kazan hade det varit en ”win-win-situation” för mig och SAIK. Men jag har full förståelse för att det inte blir något nu, budet var för dåligt.

Är du besviken?

– Det är på två sätt det där. Ena dagen har jag velat åka, ena dagen har jag velat stanna hemma. Det är inte säkert man får fler chanser att tjäna såna pengar på så kort tid – samtidigt känner jag i hjärtat att det är i SAIK jag helst vill spela.

Var det här sista chansen för dig att spela i Ryssland?

– Nej, det tror jag inte. Om jag gör en bra säsong hoppas jag att intresset ska kvarstå från ryssarnas sida. Jag känner själv att jag är bättre än på länge.

Inte heller Arne Anderstedt säger sig vara besviken över att affären inte blir av.

– Jag känner en spontan glädje över att han blir kvar, inte minst gentemot folk häromkring. Nu hoppas vi att det ekonomiska utfallet under säsongen blir bra så vi får ihop det ändå.

– Mycket känns positivt med laget, den nya arenan och världscupen som ska spelas här, säger Anderstedt, som nu bekräftar att Daniel ”Zeke” Eriksson även han kommer att spela med SAIK i vinter.

– Ja, det är att betrakta som helt klart, säger Anderstedt.

Mer läsning

Annons