Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nanne: "Det här laget är inte färdigt förrän 2010"

Kalmar FF kom som regerande svenska mästare och spelade som sådana – i 45 minuter.
Sedan tappade mästarna spelet och fick bara med sig en poäng från Strömvallen.
– Det här laget är inte färdigt förrän 2010, sa tränaren Nanne Bergstrand efter 1–1 i den allsvenska premiären borta mot Gefle.

Annons

Att Kalmar FF tappat ett stort antal startspelare känner ni till. Men att guldtränaren Nanne Bergstrand inte räknar med att nya KFF ska vara färdigt förrän nästa säsong är en nyhet.

– Det var en ganska väntad prestation från vår sida. Vi får räkna med att det kommer se ut så här, sa Bergstrand efter att Kalmar tappat 1–0 till 1–1 på konstgräset i Gävle.

Anledningen till det?

– Jo, därför att vi bygger upp ett nytt lag och det tar sin tid, sa Nanne Bergstrand och tillade:

– Ungefär 2010 kan det vara klart, och då är jag allvarlig.

Men vi tar det från början. Kalmar tvingades till en del omkastningar i den tänkta startelvan eftersom Marcus Lindberg tvingades stå över på grund av sjukdom. Det gjorde att den normale högerbacken Emin Nouri fick flytta över till vänsterkanten när Stefan Larsson fick rycka in som mittback. Det betydde in sin tur att nye Tobias Eriksson fick ta klivet ned från yttermittfältet till en position som högerback.

– Men jag tycker inte att det ska påverka så mycket. Det ska vi klara av, menade Rasmus Elm som blev Kalmars premiärmålskytt den här säsongen.

Rasmus, som visade hög klass i första halvlek och var precis så bra som man kan kräva av en landslagsman, var en aning besviken efter matchen.

– Lite surt känns det allt. Vi borde ha avgjort det här i första halvlek. Vi kunde ha haft 3–0 då, men tyvärr faller vi tillbaka och blir passiva och börjar jobba en och en i stället för tillsammans, tyckte Rasmus.

Under Kalmars bästa period i matchen var det i alla fall han som gjorde matchens första mål – på straff i den 20:e minuten.

Gefles mittback Daniel Theorin satsade lite för hårt i en duell med Lourival Assis. Tveksamt tyckte Gefle, tack så mycket sa Rasmus Elm och Kalmar.

– Jag stod väldigt dåligt till så det är svårt för mig att säga om det var straff, menade Elm.

– Men jag hade bestämt mig tidigt och även om målvakten var på den så var skottet hårt och den satt bra.

Fem minuter tidigare hade Rasmus redan haft en boll i nät, men enligt den assisterande domaren stod han offside när han nickade bollen i mål.

– Tveksamt, sa Rasmus. Det kändes inte som att det var offside, men domaren är också människa och kan göra fel.

I andra halvlek kom Gefle tillbaka och Hasse Berggren kvitterade när han tog sin egen retur från muren på en frispark och 1–1 kändes rätt så rättvist till slut.

Men att nya Kalmar inte är färdigt förrän 2010, som tränare Bergstrand tyckte, höll inte Rasmus Elm riktigt med om.

– Nej, men några omgångar till får vi nog vänta innan vi fått ordning på det här.

Annons