Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, Joseph Kaniki platsar inte i GIF

Förra veckan gjorde Gefle IF klart med den tanzaniske landslagsmannen Haruna ”Boban” Moshi.

I går gick tidningen The Citizen ut med att GIF även signat hans landsman Joseph Kaniki.

Men det stämmer inte.

– Vi har klart och tydligt gjort klart att vi i-n-t-e hade möjligheten att ta hit Kaniki också, säger GIF:s sportchef Pelle Olsson.

Annons

Den afrikanska duon var här och provtränade för några veckor sedan och båda hade fina kvaliteter. Men det var den landslagsmeriterade innemittfältaren Moshi som valet föll på.

– Även Kaniki är en bra fotbollsspelare. Men vi har inte möjligheten att göra plats för båda två.

Att nu den tanzaniska tidningen The Citizen med säte i Dar Es Salaam släpper nyheten att Gefle har skrivit ett tvåårskontrakt med anfallaren förstår inte Olsson.

– Nej, det måste handla om ett missförstånd någonstans. Jag vet att han besökt några andra klubbar i Sverige men har inte en aning om någonting har blivit klart där.

Förutom Haruna ”Boban” Moshi har GIF gjort klart med norrmannen Öyvind Gram och Jakob Orlov den här hösten. Alla spelare kommer som Bosmanfall och GIF behöver inte betala någon övergångssumma.

Utvärderingen av övriga prospelare fortsätter. James Frampong närmast från Örebro SK är den senaste i raden.

– Jag är här nu, så självklart är det intressant. Men det är bara en träning. Sedan ska jag ha ett snack med Urban och Pelle innan jag reser hem, säger Frempong till Nerikes Allahanda.

– Jag kan inte säga någonting mera. Vi håller på med slutpusslet nu, säger Olsson.

Således hände ingenting i går med Yussif Chibsah och Andreas Dahlén som GIF vill förlänga med.

I övrigt kan det också konstateras att GIF kommer att få sitt nya konstgräs på Strömvallen. Men det kommer att läggas om under VM-uppehållet nästa sommar och inte nu under vintern innan allsvenskan startar rekordtidigt i mars.

 

Mer läsning

Annons