Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson hoppas försvara cuptiteln

Hallå där, Patrik Nilsson, den forne skyttekungen i SAIK vars Hammarby ska försöka försvara sin World Cup-titel från i fjol.

Annons

Vad tror du om era chanser?

– Jag tror vi har en bra chans, vi vet att vi har ett bra lag men vi har haft lite för många borta under försäsongen hittills. Jag själv har varit skadad, ”Exet” (Stefan Erixon), Per Einarsson med flera, så vissa gånger har vi bara haft en avbytare. Så det har varit lite snålt med folk, men vi vet vad vi kan.

Hur är det med dig då?

– Bättre i alla fall. Jag har tränat en vecka nu, men det känns ju fortfarande inte riktigt okej. Jag har haft problem med ryggen, det började kännas redan i de första matcherna i Svenska cupen och sen var man dum som körde på ändå och så blev det som det blev. Det är en överansträngning, men jag spelade 60 minuter i träningsmatchen mot Rättvik i lördags och hoppas kunna vara med så mycket som möjligt i World Cup.

Klarar du så många matcher på kort tid?

– Vi får se, jag hoppas det. Är det så att jag bara kan spela någon match får jag vara glad för det.

Och ”Exet”, hur är det med honom?

– Han har haft problem med ljumskarna, men har också kommit igång nu på slutet. Det är lite osäkert med honom, jag hoppas att han vara med.

Vad tycker du om att spela World Cup?

– Grymt kul, det är ju årets cup och något som alla lag satsar på. Sen får man komma hem och träffa lite kompisar som man inte sett på ett tag också.

Vilka håller du som favoriter?

– Vi har bra chans, liksom SAIK, Dynamo Moskva, Dynamo Kazan – det är många som gör upp om det. Villa är också bra nu, och Bollnäs.

Nu har du snart nämnt alla...

– Du ser, det blir knallhårt.

Vilket är ditt bästa World Cup-minne?

– Oj, jag vet inte. Jag har ju vunnit cupen två gånger så det får väl bli det, först med SAIK när jag var väldigt ung och så med Hammarby i fjol då.

Mer läsning

Annons