Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilssons utskällning av storstjärnan måste hissas

/

Ingen topp, vilket var svårt att kräva.
Ingen botten heller, vilket nån säkert fruktat.
Men heller ingen poäng.
Ändå gillade jag att Gefle IF verkligen hade skakat av sig den där andra halvleken mot Elfsborg och dråpslags-straffen på Gavlevallen.

Annons

Mest av allt hade Robin Nilsson borstat av sig den. Han som hade den där riksberömda "kontakten" med Elfsborgs Victor Claesson senast och som gav den poängberövande straffen.

Nilsson var tillbaka på banan. Med besked. Ingen fara där.

Men så var det också lite av hemmaplan för skåningen Nilsson – som gjorde några allsvenska i Malmö i början av den karriär som nu gjort honom till ett viktigt kort på Gefle IF:s mittfält.

Nilsson var tuff och slog ifrån sig allt som Malmö försökte sig på och vann nu mark åt sitt lag med passningar.

Matchen levde faktiskt ändå in i slutminuterna, för Malmö hade bara 1–0 med sig från den första halvleken innan Markus Rosenberg gjorde 2–0 i 92:a.

GIF hanterade den första halvleken bra, och hamnade inte under konstant press även om Malmö hade ett stort övertag och chanser som kunde gett fler mål.

Men man fick inte hål på GIF, och i stället spelade sig GIF ur trängde lägen och hade ett allt mer växande bollinnehav på mitten.

I andra halvlek planade spelat ut helt.

Men ända fram till någon riktigt het målchans kom GIF aldrig.

Det uppstod några kontringslägen, men då hade GIF inte farten och finessen att sticka hål på Malmös försvar utan det blev mer en matchklocka som tickade mot slutsignalen.

Men med tanke på att Malmö gick ned i någon typ av vänteläge på onsdagens bortamatch mot Celtic och GIF hade rätt mycket boll så hade jag önskat en mer desperat forcering i slutminuterna innan Rosenberg stängde matchen.

Men det kom ingen sådan, och jag gissar att det inte riktigt fanns ork och kraft för den. Dessutom störde säkert det byte man tvingades göra när Jesper Florén fick en smäll i huvudet och fick utgå i 84:e.

Det blev helt enkelt ingen ordning i ambitionerna under matchslutet, och det var faktiskt något jag upplevde även i 2–3-matchen mot Elfsborg.

Det har visserligen blivit en rad poäng och mål, men ingen kan väl säga annat än att Johan Oremo alltid behövs i en allsvensk GIF-elva.

Nu var det här en match där spelare med defensiva utgångslägen gjorde stabila och bra insatser, medan såna som Bertilsson, Kwame Bansu, Dioh Williams och även Anders Bååth hade svårare mot ett självklart skickligt Malmö som ju nyligen spelade av en 3–0-match mot Salzburg.

...hade Malmö fått straff när Nikola Djurdjic kastade sig i den 68:e minuten hade det varit kul att ha en extrakamera på GIF-tränaren Roger Sandberg.

...avdelning lätt värdelöst vetande: Dioh Williams ligger, precis som i fjol, tvåa i den allsvenska offsideligan.

..Gif Sundsvall vann sin tredje raka match (1–0 mot Örebro) och hissfärden i tabellen gör att jag börjar tro att nästa års allsvenska kommer att innehålla Gefle IF, Gif Sundsvall o-c-h Östersunds FK där Super-Dragan och tidigare SIF-spelaren Andy Stadler håller till.

Malmö hakade nu på i guldstriden efter seger mot GIF. Nu har GIF kvar att försöka störa AIK (hemma på söndag), IFK Göteborg (b) och Djurgården (h) som är de närmaste matcherna.

Mer läsning

Annons