Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Njet” till Ryssland men dubbelt ja till SAIK

Här är nyheterna som gjorde SAIK:s måndag:

Klubben får förnyad elitlicens – och får behålla Daniel Berlin.

– Att han stannar är överlägset viktigast för oss just nu, säger värvningsansvarige Arne Anderstedt.

Annons

När Svenska Fans avslöjade resultatet av sin omröstning ”Årets SAIK:are” vann Daniel Berlin med 51 procent av rösterna.

Tvåan Daniel ”Zeke” Eriksson fick 15.

Det ger lite tyngd åt Arne Anderstedts konstaterande här ovan. Daniel Berlin är den viktigaste biten i SAIK-pusslet inför kommande säsong.

– Det är kring honom och spelare i hans åldergrupp vi vill bygga laget, säger Anderstedt.

En klausul i tvåårskontraktet gav Berlin rätt att bryta efter halva tiden för spel i Ryssland, men trots anbud från Dynamo Moskva och flera andra klubbar valde han att avstå och fortsätta ett år till i SAIK.

– Jag tror att jag har större chans att utvecklas i SAIK. Det finns fortfarande tid för mig att komma till Ryssland senare, säger Berlin.

• Skönt med ett snabbt beslut.

– Ja, det tycker både jag och SAIK. Förhoppningsvis kanske det här kan hjälpa till så att andra spelare som står och väger för och emot också stannar.

Arne Anderstedt är glad och tacksam för det resonemanget.

– Det är ju vår bästa spelare som bestämt sig för att vara kvar. Han är redan oerhört skicklig, men kan förstås utvecklas ännu mer. Och kanske är det lättare att göra det i en trygg och bra miljö.

• Det ger förstås, som sagt, en bra signal inför kommande kontraktsförhandlingar med andra spelare också.

– Det är klart att det gör det.

• Något annat klart när det gäller laget?

– Inte för tillfället. Inom de närmaste veckorna har jag bokat in möten med såna som Mossberg, Svechnikov, Edlund och även Thony Lindquist. Det kan säkert bli så att nån av dem försvinner – och då ska den eller de ersättas.

• Har ni exempelvis kontakt med Patrik Nilsson?

– Vi vet var vi har varandra. Allt bygger på hur det går för oss i våra förhandlingar med de befintliga spelarna i truppen.

Arne Anderstedt har nu hjälp av ”Zeke” Eriksson, som ju gjorde sin sista match i finalen mot Bollnäs och nu stöttar när det gäller kontakt med spelarna.

– Även om jag har varit med länge har ”Zeke” unik kunskap när det gäller att förklara för spelare hur vi vill använda dem. Redan nu kan jag säga att det nya samarbetet mellan oss kommer att bli nyttigt, säger Anderstedt.

Beskedet från förbundet att bevilja elitlicens för ytterligare ett år blir också ett vapen för att stärka SAIK:s varumärke.

– Det bevisar att de tycker vi är på rätt väg och accepterar hur vi tänker. Och naturligtvis blir det enklare i vår jakt på både spelare och sponsorer nu, säger Arne Anderstedt.

Mer läsning

Annons