Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norge nästa, Dahlén?

Gefle IF:s vänsterback Andreas Dahlén befinner sig just nu i Norge. Under tre dagar ska han provträna för ligalaget Ålesund som tränas av Sören Åkeby. – Vi tycker han är värd att titta närmare på, säger klubbens sportchef Arnfinn Ingjerd till Sporten.

Annons

När Gefle IF tränade i går fanns ingen Andreas Dahlén på plats. 25-åringen åkte till Norge i tisdags kväll för att träna med Ålesund och på onsdagen gjorde han sitt första träningspass av tre.

– Det jag vill göra är att spela fotboll, säger Dahlén själv när Sporten når honom på onsdagskvällen.

Då har han precis kommit tillbaka från en fisketur med vad som skulle kunna vara hans nya lagkamrater.

Dahléns kontrakt med GIF går ut i november och trots att klubben erbjudit honom fortsatt kontrakt valde han att tacka nej. Därför fann Gefle IF ingen anledning att stoppa Dahlén när Ålesund hörde av sig i fredags.

– Vi fick en förfrågan från klubben. Och eftersom Andreas inte fanns med i truppen mot Djurgården i söndags, och dessutom verkar vilja byta miljö, gav vi honom möjligheten att åka dit och visa upp sig, säger Pelle Olsson.

Andreas Dahlén har tidigare inte gjort någon hemlighet av att han gärna spelar i en utländsk klubb.

Men när Sporten pratar med honom på onsdagskvällen tycker han att det blivit alldeles för stor uppståndelse.

– Min tanke var att se över mina alternativ efter säsongens slut vilket jag tycker är helt normalt. Att jag inte vill spela i GIF är helt fel, jag trivs jättebra, säger han.

Dahlén har varit utanför Pelle Olssons lag de senaste matcherna. Ålesund kan vara en chans för vänsterbacken att få mer speltid.

– Det är så det har känts på slutet, säger han.

En ny vänsterback står högt upp på önskelistan för det norska ligalaget som ligger illa till i tabellen och behöver förstärka inför slutspurten. Klubben har inte sett Dahlén spela, men blev intresserad av 25-åringen när han öppnade för spel i den norska ligan.

– Normalt försöker vi titta på en spelare när han spelar match, men eftersom Dahlén inte får spela i Gefle just nu får vi titta på honom på träning i stället, säger Arnfinn Ingjerd.

Att Dahlén inte fått någon speltid i GIF på sistone har däremot ingenting att göra med att 25-åringen nobbade klubbens kontraktsförslag, menar Pelle Olsson.

– Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vi jobbar inte på det sättet. Om vi skulle sätta alla spelare utan fortsatt kontrakt i karantän skulle vi knappt få ihop ett lag.

 

• Ser ni Andreas Dahlén som förlorad?

 

– I den här branschen är inget klart förrän det är klart. Det hinner hända mycket under resans gång.

– Men det är klart att om vi kan sälja honom innan kontraktet går ut så är det ju ekonomiskt fördelaktigt för oss. Så om vi får ett bud från Ålesund efter provträningen får vi ta ställning till det då.

Dahlén säger:

– Kan Gefle få pengar för mig och jag får spela fotboll så är det ju bra för bägge parter.

 

• Om det inte blir Ålesund?

 

– Då får jag fortsätta att ge allt på träningarna så kanske jag får chansen igen i GIF, säger han.

Om Dahlén håller måttet, och själv vill spela i den norska klubben, väntas affären vara klar innan det norska transferfönstret stänger den sista augusti.

– Men han är inte den enda spelaren vi tittar närmare på, utan en av flera, säger Arnfinn Ingjerd.

Ålesund ligger näst sist i den norska ligan och har redan svenskarna Daniel Arnefjord och Johan Arneng i laget. Och en svensk tränare i Sören Åkeby.

 

Mer läsning

Annons