Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskär gick för seger – föll på eget grepp

Ett dåligt beslut fällde Skutskär borta mot Örebro i bandyallsvenskan.
I stället för att säkra en poäng i slutskedet gick man för seger – vilket slutade med kontring och förlust med 7–6.
– Man måste skylla det på orutin, säger den för dagen spelande tränaren Calle Söderberg.

Annons

Skutskär hade gjort sig förtjänt av en poäng på Behrn Arena. Trots mål i baken efter bara 17 sekunder och 3–1-underläge efter sju minuter hade laget vänt till ledning 4–3 i paus.

Och när Örebro tagit både ledning med 6–5 och timeout var det ändå Skutskär som aldrig gav upp och kvitterade till 6–6 med sex minuter kvar genom Anton Lindberg.

– Den där poängen skulle vi haft, men vi faller på ett eget misstag, säger Calle Söderberg.

På tilläggstid skaffade sig Skutskär ett frislag nere vid ena hörnflaggan på offensiv planhalva. Men i stället för att spela i gång bollen på säkerhet valde man att försöka få med sig en hörna. Örebro vände i stället spelet och kontrade in segermålet.

– Vi borde ha varit rädda om den poäng vi hade, konstaterar Calle Söderberg, som fungerade som inhoppare den här matchen på grund av att de SAIK:are som brukar förstärka laget just nu är på landslagsläger.

– Vi hade bara två ersättare. Men vi delar chanser och spelar jämnt med Örebro hela matchen. Vi måste ta med oss allt det positiva.

Exempelvis faktumet att Sebastian Strand, som omskolats från ytterhalv, gjorde blott sin andra match som anfallare och satte två av målen.

Mer läsning

Annons