Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det upp till bevis, Gerndt

Han kom till GIF som Johan Oremos ersättare förra sommaren.

Men tiden i klubben har inte blivit som Alexander Gerndt tänkt sig.

– Det har varit en tung tid med lite speltid och skador. Men min chans kommer och då ska jag ta den, säger Gerndt, som hoppas den kommer redan i dag – mot Helsingborg på Olympia.

Annons

Gerndt sågs som en stortalang i AIK dit han blev värvad från gotländska Visby Gute. Och förra vårsäsongen, när han var utlånad till Sirius, smällde han dessutom in sex mål på fjorton matcher och var en av superettanklubbens största anfallsvapen.

Samtidigt sålde Gefle IF skyttekungen Johan Oremo till Djurgården – och GIF var snabb med att värva Alexander Gerndt som hans ersättare.

Men tiden i Gävle har inte blivit vad Gerndt hade hoppats på.

– Nej, det har varit en tung tid. Jag fick spela mycket direkt när jag kom hit. Sedan skadade jag mig och gick ner mig rejält under den tiden. Blir man värvad så vill man ju betala tillbaka på något sätt, säger Gerndt, som hittills inte gjort ett enda mål i GIF-tröjan.

Och han har bara startat en enda match den här säsongen, men blivit inbytt i tio matcher.

– Sen kände jag mig pigg på försäsongen och tyckte att det gick bra. Men då har vi ju Hasse med sin rutin och Jawo som är riktigt på väg upp i karriären, som fick spela. Med all rätt också, tycker jag. Dom är jätteduktiga fotbollsspelare.

Men trivseln i staden och laget, klagar han inte över.

– Nej, jag trivs väldigt bra här. Härlig stämning i truppen och en bra stad att leva i med min fru och barn. Det är bara speltiden jag är missnöjd över. Men jag vet att min chans kommer så småningom och då gäller det att ta tillvara på den.

Och senast mot Helsingborg fick han också mycket riktigt chansen från start, när GIF hade både Jawo och Berggren på skadelistan.

– Men jag är riktigt besviken över den matchen. Jag kunde göra så många saker så mycket bättre, menar Gerndt, som får ny chans i dag att bevisa vad han går för – mot samma motstånd – när samme Jawo och Berggen fortsatt är indisponibla.

– Om jag får spela är det bara att gå ut och köra hårt. Försöka springa mycket i djupled och skapa chanser. Vi vet att Helsingborg är ett bra lag. Men jag tycker att dom fick medvind senast med ett mål som egentligen inte skulle ha godkänts. Då fick vi uppförsbacke ur egentligen ingenting. Det var frustrerande.

– Det är aldrig en fördel när lagkamrater blir skadade. Men det öppnar så klart en lucka för mig i startelvan. Och då gäller det att bevisa att man vill vara med och konkurrera, avslutar Alexander Gerndt, som hoppas kunna spräcka måltorkan i GIF-dräkten i kväll.

Mer läsning

Annons