Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Edlund ikapp Nilsson

Han är ikapp Patrik Nilsson i skytteligan – dessutom hade Christoffer Edlund sin egen match i matchen med Brobergs Magnus Fryklund.

– Jag accepterar tufft spel, men fular han sig måste han tåla att man ger igen, säger Edlund.

Annons

Christoffer Edlunds två mål, en stenhård straff i krysset och ett lika stenhårt skott på halvvolley, räckte för att komma ikapp Patrik Nilsson i skytteligatoppen. Hammarby föll med 4–6 borta mot Haparanda och Nilsson gjorde bara ett mål.

Det gör att Edlund nu för första gången den här säsongen är i fatt, båda står på 38 mål, även om Nilsson har spelat en match mindre.

Men SAIK:s specielle målskytt togs hårt av Brobergsförsvaret – och framför allt av backen Magnus Fryklund.

En duell slutade med att bägge två blev utvisade och Edlund hade ett och annat att säga Fryklund vid sidan av isen.

– Vi gör samma sak mot varandra, men det slutar med att han ligger på isen och skriker. För mig får man gärna spela tufft, det handlar om att ge och ta, men när han fular sig måste han också tåla att man ger tillbaka, säger Christoffer Edlund.

Nionde raka segern, vad ska till för att stoppa er?

– Vi gör mycket mål framåt när vi pumpar på och kör, men defensivt kan det fortfarande bli bättre.

Hur ska det gå till?

– Jag skulle önska att vi ställde upp oss ibland, väntade in motståndarna och jobbade därifrån. Men det är svårt när alla backar hem. Det blev bättre i andra halvlek när vi vände ur en extra gång och avslutade anfallen bättre.

Christoffer Edlund vrålade högst av alla i omklädningsrummet efteråt och var noga med att öppna dörren så att det skulle höras in till Brobergsspelarna också. Extra skönt kanske, med tanke på duellerna med Fryklund?

– Jag är alltid glad när vi vinner, säger Edlund belåtet.

Mer läsning

Annons