Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det skiljematch för SAIK-damerna

SAIK förlorade den andra semifinalen mot AIK med klara 6–2 och nu väntar en helt avgörande match.
Matchen blev flyttad från Zinkensdamm till Studenternas på grund av dålig is på Zinken. Trots förlusten kunde tränare Michael Bratt se en liten ljuspunkt:

Annons

– Nu har vi ju varit ut på Studenternas och då vill vi tillbaka hit nästa lördag.

Beslutet att flytta matchen gjorde att den kom igång 3½ timme senare och det var AIK som verkade ha tagit allt strul på bästa sätt. Man ledde med 2-0 i halvtid och ägde det mesta av spelet. SAIK-spelarna uppträdde ängsligt och man tog en tidig timeout. Det blev lite bättre efter den och när SAIK:s specielle målskytt Emma Ahlander, reducerade tidigt i andra halvlek var man skapligt med i matchen. Men hemmalaget avgjorde matchen då man gjorde tre mål inom loppet av sex minuter.

– Nä, i dag var tjejerna verkligen tagna av stundens allvar. Alldeles för få som ville delta i spelet och vi var inte i närheten av det fysiska spel vi hade i tisdags, säger Bratt.

Nu blir det alltså en match till och den ska kunna spelas på Zinkensdamm i alla fall med matchstart 17.00 och då vill tränare Bratt se ett mer avslappnat SAIK.

– Vi har ingen press på oss och det är inte många som tror att vi ska kunna slå AIK i en tredje match. Men vi vet att vi kan och vi har tröttnat på att få stryk av dom. Det är bara halvtid nu och vi ska tillbaka till Studenternas, avslutar Michael Bratt.

Mer läsning

Annons