Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går GIF på knäna

Tre raka förluster och förskräckliga 0–9 i målskillnad.

Då dömer GIF-backen Daniel Theorin ut både sig själv och resten av laget.

– Man kan komma till jobbet och ha en dålig dag. Men man måste ändå visa att man vill något och stå upp, säger han efter pinsamma 0–4 borta mot Gais.

Annons

Gefle har hamnat i en riktig formsvacka i allsvenskan. Efter en strålande augustimånad har laget fallit ihop totalt i de tre senaste matcherna.

0–2 mot Örebro följdes upp med 0–3 mot IFK Göteborg och så kollapsen, 0–4, mot Gais på Gamla Ullevi i går kväll.

– Folk som ser laget utifrån säger att vi har många skador, vilket är sant, men vi måste fokusera på det vi har att jobba med just nu, menar mittbacken Daniel Theorin.

Han, liksom de andra spelarna underpresterade rejält, och Gaisarna tackade och tog emot.

Brassen Wanderson hade en helkväll och gick med sina tre mål upp i ensam skytteligaledning på 14 mål – ett bättre än Göteborgs Tobias Hysén.

– Jaså, gjorde han det?! Jaha, kul för honom, suckade Daniel Theorin som först såg denne Wanderson löpa in och ut och som han ville i GIF-försvaret och sedan sågade ”Theo” både sin egen och hela lagets insats.

– Jag har spelat 22 matcher den här säsongen och oavsett resultat har jag hållit en bra och hög nivå. Men i dag är jag inte nära den standard jag vill ha, det är en riktigt ”pissig” dag på jobbet, säger Theorin.

– Det börjar redan på träning egentligen. Det är där allt startar och det man gör på träning går igenom även på match.

– Jag tar mitt ansvar för det här. Men det får inte fortsätta på det här viset.

– Jag vill inte ta det ordet i min mun. Men det ser inte bra ut det vi gör just nu.

Även tränaren Urban Hammar var bekymrad efteråt. Han menade att det visserligen inte är så konstigt att ett lag hamnar i svackor under en säsong, men han var ändå besviken på det som hände.

– Vi är åderlåtna på grund av skador, men det är ytterst sällan att det rinner i väg på det här sättet för oss. Det här var ett ras och vi får försöka hitta oss själva igen inför de närmaste matcherna, menar Hammar.

– Det är både och. Vårt spel bygger på kollektivet och en del av det fungerar dåligt just nu.

– Hålla oss till det vi vet fungerar och försöka hitta tillbaka till det igen.

Annons