Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska "Åtvidabergsandan" fram

Urban Hammar vill se "Åtvidabergsandan".
Nej, det handlar inte om att Gefle IF ska kopiera tabelljumbons anda – utan att spela som GIF gjorde mot dem.

Annons

Gefle IF hade en tung tid bakom sig. Tre förluster i rad och laget höll på att bli rejält fastnaglade i botten av tabellen. Då gästade Åtvidaberg Strömvallen. Det var för drygt två veckor sedan – och att kalla den matchen för ödesmatch var ingen överdrift.

Men GIF öste på – trots en utvisning redan efter fem minuter – och vann matchen med 4–2. Laget visade upp ett offensivt register som många förmodligen inte trodde fanns. Just då.

Och så vill Urban Hammar att laget ska spela även i dag – "Åtvidabergsandan", som han kallar den.

– Det ska vara tänt men inte spänt. I den matchen hade vi otroligt sting i anfallsspelet och satte prägel på matchen från start, säger GIF-tränaren.

• Efter att James Frempong kommit tillbaka efter skada och Jakob Orlovs formtopp – känner du att ni har fått en nytändning nu?

– Vi har hela tiden varit medvetna om Frempongs kvalité. Och jag tycker att Orlov har varit väldigt bra tidigare. Det kommer inte som någon överraskning, säger Hammar.

Och "Åtvidabergsandan" kommer att stöttas upp med en förmodad storpublik i ryggen. Föreningen Svensk Elitfotboll, Svenska Fotbollsförbundet samt ett par sponsorer har startat en tävling där varje allsvensk förening väljer ut en match under säsongen med målet att få utsålt.

GIF har valt dagens match mot Mjällby.

Mer läsning

Annons