Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny strid om GIF:s tröjor

Bråket om färgen på Gefle IF:s matchtröjor fortsätter.

Nu vill supportrarna att klubben tidigarelägger sitt årsmöte för att kunna få igenom en förändring redan till kommande säsong.

Annons

Ni kanske minns debatten i början på året, när de ljusblåa GIF-tröjorna blev vita under högljudda protester från vissa av fansen.

Det gick så långt att supportergruppen Gefle Blue Boys – ej att förväxla med den officiella supporterklubben Sky Blues – valde att bojkotta klacken under matcherna.

Nu har det varit tyst om saken ett tag, men den som trodde att striden var över har fel. GIF-ledningen lovade nämligen att frågan skulle tas upp på nästa årsmöte, där alla som är medlemmar i sådana fall kan rösta på sin favorit.

Ett problem är dock att årsmötet normalt brukar hållas i början av mars, och därför är supportrarna oroade att kommande säsongs matchtröjor hinner beställas före dess. Alltså vita sådana, inte ljusblå som det garanterat skulle bli i en omröstning enligt Jonas Larsson i Gefle Blue Boys.

– Jag är ganska säker på att vi får tillbaka de gamla färgerna. Det är ingen hemlighet att alla som bryr sig kommer och röstar. De måste bara se till att bli medlemmar först, säger Jonas Larsson.

Han har tillsammans med de övriga i supportergruppen Gefle Blue Boys skrivit ett öppet brev till GIF där de kräver ett extra årsmöte, i god tid innan 2010 års matchtröjor inhandlas.

Skye Blues, den officiella supporterklubben, har å sin sida varit i kontakt med GIF-ordföranden Leif Lindstrand – som i stället lovat att försöka tidigarelägga det ordinarie mötet.

– Bokslutet måste vara klart först, och det brukar kunna ske i februari eller mars. Men vi har precis pratat om det i styrelsen, att försöka snabba på processen lite. Något extra årsmöte har vi däremot inte tagit ställning till, säger Lindstrand.

Han opponerar sig inte mot att frågan om tröjfärger nu kommer att avgöras av supportrarna.

– Nej, så ska det ju vara, det är föreningsdemokrati och därmed medlemmarna som bestämmer, säger Lindstrand.

Hur ställer sig GIF till en tillbakagång från vita till ljusblå tröjor?

– Det är en annan sak, och vi får se hur det går. Men det är givetvis majoriteten som bestämmer.

– Jag vill bara påpeka ett fel med det som supportrarna säger – vi har inte gjort någon eftergift till sponsorerna när vi bytte till vita tröjor. Det var av rent estetiska skäl. Det har vi sagt till dem flera gånger, ändå verkar de inte förstå.

Mer läsning

Annons