Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tung förlust för SAIK

Sandvikens AIK var ute efter revansch från fiaskot mot Vänersborg, men det blev en förlust mot Sirius och spelarna är nu kritiska mot SAIK:s spel.
– Många känner sig trötta och det syns, sa Magnus Muhrén efter 3–4-förlusten.

Annons

SAIK förlorade ju som bekant hemma mot Vänersborg och man släppte även in åtta mål. I gårdagens match på möjliga finalarenan Studenternas såg man efter 30 minuter ut att kunna gå mot en storseger mot Sirius.

Men en utvisning på Mikael Nilsson i minut 35 gjorde att hemmalaget kunde komma igen och bara fem minuter efter utvisningen kom kvitteringen till 2–2. Det målet gjorde målvakten Joel Othén förbannad och också Magnus Muhrén verkade förvånad över att målet ens blev godkänt.

– Domaren sa att spelet ska gå vidare även om målet är flyttat ur position. Det enda jag kan säga är att jag hoppas verkligen att han har rätt, sa Muhrén.

Precis innan kvitteringen hade nämligen Erik Sundin ramlat in i målburen vilken i sin tur flyttades nästan en halvmeter innan Patrik Mayborn slog in bollen bakom en förvånad Othén.

Efter det målet kom SAIK aldrig i gång igen och Sirius förde matchen.

– Vi måste röra oss mer och bli aggresivare, sa Muhrén.

Även tränaren Ola Grönberg var missnöjd med resultatet, men inte besviken.

– Nä, vad har jag att vara besviken för? Det är en lång serie. I dag var det inte mycket till bandymatch och det var två lag som inte ville spela bandy.

Magnus Muhrén har som Sporten tidigare skrivit blivit uttagen i landslaget igen, men än känner han sig inte riktigt hundra i sin fysiska form.

– Det känns inte alls bra personligen nu. Jag har inget tryck i kroppen och orkar inte köra så bra som jag vill. Efter hjärnskakningen jag fick i oktober har jag inte kommit igång riktigt och det bästa kanske vore att vila.

Och som om det inte var nog med huvudet så fick han igår bryta matchen några några minuter innan slutsignalen med en lårkaka.

– Det var en tackling med röven jag åkte på, men det var inte själva tacklingen som jag fick lårkakan av. Det var när jag ramlade i isen som jag landade på bollen med låret, berättade Muhrén som i den 85:e minuten slog in 3–4-målet på straff.

Daniel Mossberg gjorde comeback i SAIK–tröjan, men han hade ingen lyckad dag och kanske var hans återkomst lite för tidig?

– Vi har inte pratat i genom hur vi ska använda Daniel än och nu fick vi bryta upp ett lag som spelat tillsammans. Men jag är säker på att det kommer att bli bättre och bättre ju längre serien går, sa Muhrén.

Nu måste SAIK förbättra sig på alla punkter. Men Muhrén hade i alla fall en positiv åsikt.

– Vi var ju bra de första 20 minuterna.

Mer läsning

Annons